H-Ploeg

Afdeling 5B - Prov. Antwerpen - Heren

# Team Aantal W V G Wed. W Wed. V Sets W Sets V Ptn
1 TTC Slaets & Maets A1818002662282014654
2 KTTC Salamander Mechelen H1815212256372834949
3 Stari Bog C18125116812059748743
4 KTTC Sporting Hove D18115218410463441942
5 Koninklijke Sevos TTC B1897212915851155837
6 TTC Sokah Hoboken H1889112016847657135
7 TTC Bart Merksem A1878312116744351133
8 TTK Turnhout I18610210318543164132
9 TTK Dylan Berlaar H18711014614145852332
10 TTC Brasgata G18413110518335860527
11 TTK Gierle M1821608020837368922
12 TTK Minderhout E1821518020836069022

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Grinta = wat je tekort komt aan speloverwicht, compenseren door je stinkende best te doen. Dat was al direct nodig in de tweede wedstrijd van de avond: Gérard speelde uitgekookt, maakte er een mentaal spelletje van (tijdrekken, dubieuze opslagen, mekkeren op de tegenstander) en dreef Kris tot een belle. Onze kersverse D6, die inviel dankzij een omwisseling met Joseph N (die het goed deed in de G-ploeg), haalde zijn reglementairste opslag boven en maakte in de laatste set brandhoud van zijn tegenstander. Lucas was dus verwittigd, die Gérard moest je niet alleen met het witte balletje verslaan, maar ook met je ‘slechte karakter’. Dat lukte nipt niet: hij moest een 2-0 voorsprong uit handen geven … een nipte 14-12 in de belle. De clean sheet waarvan we in de auto al droomden (we wisten door de opstelling van hun ploeg in de hogere reeks, dat ze geen klassementen beter dan E2 konden opstellen) zou er niet komen. Zeker niet na de eerste twee wedstrijden van Lieven. Dat we pas bij 4-4 waren om 22u30 lag een groot deel aan hem: Adri was een verdedigend ingestelde speler wiens duwballen hij zelf ook alleen maar kon terugduwen. Het sloopwerk duurde lang, maar in de belle brak uiteindelijk de weerstand. In zijn tweede wedstrijd liet Lieven bij een 2-0 voorsprong, Marlies teveel in de wedstrijd komen, waardoor het in de belle een dubbeltje op zijn kant werd. Toen leek de veer gebroken bij Turnhout: er ging noch slechts één setje naar de thuisploeg. Bart was de hele avond meedogenloos: niemand kon hem een setje afsnoepen. Met twee beenhouwers in de club, weet je al dat er dan na de wedstrijd een festijn wacht met zachte broodjes en veel lekkers ‘van den bij’. Alles samen een verre verplaatsing met een uitstekend resultaat. Ik weet dat ik een fijne avond had en vermoed dat dit ook zo was voor mijn ploeggenoten. (Lieven)

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wedstrijdverslag H-ploeg (Bart-Lucas-Joseph-Lieven) tegen Brasgata G (E4/E4/E6/E6)

Op papier zag het er allemaal een beetje eenvoudiger uit dan het uiteindelijk was: 14-2 is nog altijd een respectabele uitslag, maar weggespeeld werden de dames van Brasgata in geen geval. In de eerste vijf wedstrijden moesten we drie belles spelen. Joseph kon 2x de bovenhand houden met het kleinste verschil. Hij zou uiteindelijk 3 wedstrijden winnen. Lucas had in zijn belle minder moeite. Hij is nog op zoek naar zijn beste spel en moest in de 12de wedstrijd zijn meerdere erkennen tegen Sonja. Geen reden tot paniek: dat komt vanzelf goed, Lucas won uiteindelijk 3 wedstrijden. Het was bijna nieuws toen Bart in de elfde wedstrijd, zijn eerste set van het seizoen verloor. Hij tafeltennis op dit moment op een constant hoog niveau (alles is relatief natuurlijk wanneer je over hoog niveau spreekt in vijfde provinciale). In zijn laatste wedstrijd moest hij even herbronnen en een scheve situatie zowaar rechtzetten in een belle. En dan ondergetekende, schrijver dezes, reporter van dienst, Lieven. Met vocht in de knie en de daarbij horende pijn nog minder mobiel dan anders (en dat is éééécht immobiel) moest het dan maar komen van list en ervaring. Daar was gelukkig niets mis mee en ook hij sleepte al zijn wedstrijden uit de brand. Nog altijd een clean sheet in dit seizoen voor deze beiden.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wat op papier een zeer rustige en haalbare avond leek, bleek in de realiteit een avond vol frustratie en zenuwen te worden.
Laten we beginnen met de opstellingen: de Salamanders Lucas Geeraerts (E0), Bart Vandenbroucke(E0), Lieven Peeters (E0) en Joseph Ndayegamiye (E2) gingen het opnemen tegen Sevossers Marc Dortu (E2), Brice Lizon (E4), Jacques Smolders (E4) en Guy Peeters (E4). 
Zelden vertelt een klassement op papier het hele verhaal. Al snel werd duidelijk dat Marc met anti-top speelde en zowel Brice als Jacques met lange noppen; en ook bij Guy was er iets vreemd aan het palet, kortom 4 materiaalspelers, met de nodige listen en pogingen om een 'normaal' spel te destabiliseren.
De avond begon al meteen op slechte basis, toen zowel Bart als Lucas in hun eerste match meteen de eerste set verloren. Bart kon dit tegen Guy nog wel rechtzetten door het initiatief zelf meer in handen te nemen, maar Lucas vond geen oplossing tegen de lange noppen van Jacques. Joseph toonde dan weer zijn goede vorm met een belle  tegen Brice en won de vijfde set haast kinderlijk gemakkelijk.
Lieven moest dan zijn meerdere erkennen in Marc, die af en toe met een verschroeiende aanval het tafelspel van Lieven kon overpoweren mede gediend door de nodige touch- en netballen. 2-2 na de eerste 4 matchen en de toon was meteen gezet.
Bart en Lucas probeerden zoveel mogelijk mekaar op te peppen en voor te bereiden op de volgende 2 matchen Het leek eerder een averechts effect te hebben, gezien beide hun eerste set verloren, Bart zelfs bijna kans- en puntenloos. Maar beiden rechten de rug in de tweede set, alleen kon Lucas deze net niet over streep trekken, Bart wel. Bij Lucas leek hierdoor de veer te breken Hij zou in de derde set niet al te veel meer kunnen waarmaken tegen Guy. Bart dacht de strategie tegen Jacques gevonden te hebben en ging door op zijn elan en won de derde en vierde set telkens met het kleinste verschil en haalde zo de overwinning toch nog binnen.
Lieven en Joseph maakten zich dan op voor hun volgende opdrachten, Lieven kon zijn voet naast die van Marc zetten, maar ging uiteindelijk toch met 3-0 ten onder. De gelijke stand bleef op de borden, met een 4-4 halverwege.
Na een korte onderbreking begonnen Joseph en Lieven met frisse moed aan de volgende opdracht. Lieven had geen kind aan Guy, met een simpele driesetter bracht hij Salamander terug op voorsprong. Joseph had het bij momenten lastig tegen Jacques, maar liet het niet aan zijn hart komen, 3-1 winst.
De Salamanders leken de weg naar de overwinning dan toch gevonden te hebben. Tijd dus voor Bart en Lucas om het voorbeeld van Lieven en Joseph te volgen en score uit te diepen.
Bart had dit begrepen en haalde voor het eerst die avond nog eens zijn zwaarste topspinnen boven en overklaste daarmee Marc compleet. Maar hoe snel Bart klaar was met Marc, zo snel ging Lucas ten onder tegen de lange noppen van Brice. Een teleurstelling voor de jongste speler van de avond.
5-7 voor Salamander en alles was voor beide ploegen nog mogelijk.
In hun laatste matchen moesten Lieven en Joseph er alles aan doen om de schaapjes op het droge te brengen. Joseph gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Guy, maar haalde uiteindelijk toch de vijfde set binnen.
Meteen goed voor het 8ste Salamander punt. We konden dus al niet meer verliezen. Maar we waren voor meer gekomen. Ook Lieven deed er alles aan om Jacques te verslaan, maar moest in de belle toch nog het hoofd buigen de lange noppen weet je wel.
6-8 en dus aan Bart en Lucas om de overwinning veilig te stellen. Echter van Bart kwam het niet, het gepaste antwoord tegen de lange noppen werd niet gevonden plus daarbij het vreemde tafelspel van Brice zodat hij uiteindelijk in de vierde set tegen zijn eerste verliesmatch van het seizoen zou aanlopen. Iets wat hem duidelijk zeer hoog zat, te merken aan zijn gefrustreerde reactie bij het verlaten van de zaal.
Dus alle ogen op Lucas gericht, die het tegen Marc niet onder de markt had. De match ging op en af, met wisselend succes maar in de slotdase ging Lucas met nipte 13-11 cijfers ten onder in de 5e set. Hij heeft er voor gestreden, maar kwam die avond zichzelf te veel tegen.
Einduitslag 8-8, werd door Sevos als een overwinning, maar door de Salamanders bijna als een blammage onthaald.
Toch wel een beetje een domper voor de terugrit naar Mechelen.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

De thuisploeg: Chris Bruynooghe (1/4) – Thibault Helsmortel (2/4) – Erik & Thomas Retour (0/4)

Wij: Danny Goossens (4/4) – Karl Wijnen (4/4) – Bart Vandenbroucke (3/4) – Lieven Peeters (2/4)

Omdat cijfers niet alles zeggen, nog een paar commentaren door de kapitein van dienst …

Dankzij een knap stukje goochelwerk van onze interclubleider Dirk kwamen we sterk aan de aftrap van deze verplaatsing naar Hove D, dat een voor onze reeks sterke ploeg met 4xE0 opstelde. Door verschillende omstandigheden (andere verplichtingen, blessures en studerenden) kon er slechts beroep gedaan worden op 6 van de 12 spelers die de ‘normale basis’ van de G- en de H-ploeg uitmaken. Met dank aan de ‘invallers’ Danny en Karl die beiden al hun wedstrijden wisten te winnen, werd het een uitslag die strenger was dan de reële krachtverhoudingen tussen de twee teams. Danny kon zich zelfs permitteren om hier en daar een set weg te geven, omdat hij het plezant vond. En ondergetekende arbitreerde de beste wedstrijd die hij Karl ooit zag spelen : Thibault – die eerder Lieven en Bart fijntjes onder de mat had gestopt – werd met zuiver block-werk ingeblikt, verpakt en verzonden. Bart die al een heel seizoen op een hoog niveau aan het presteren is, verloor verder geen enkele wedstrijd en bouwt verder aan een hoger klassement. Lieven speelde tegen Chris geen slechte wedstrijd, maar werd in vier spannende sets toch op waarde geklopt. Achteraf mochten we zowaar nog iets bestellen na middernacht (van geluk gesproken in Hove, waar men op dat punt meestal onverbiddelijk is).

 

 

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

H = Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) – Lieven Peeters (E0) – Joseph Ndayegamiye (E2)

Tegenstander: Stari Bog C = E0 – E4 – E6 – E6

“When the going gets tough, the tough get going.”  In deze thuiswedstrijd stond de tweede plaats op het spel. Die konden we bij een overwinning overnemen van Stari Bog C, dus we waren verwittigd. De bezoekers kwamen met een ‘reserve’ E0 (Ali Parsai) die drie van zijn wedstrijden won, alleen tegen Bart moest hij de duimen leggen in een spannende laatste wedstrijd (12-10 in de belle) die de zege beklonk. Er waren een paar “Bart-specials” nodig om die match en dus de eindoverwinning over de streep te sleuren. Daarnaast had Stari Bog nog een geheim wapen mee: Dirk Geysen (E6). Die won zijn vier wedstrijden op ervaring … hij was vroeger D0, lange tijd gestopt en nu herbegonnen en dat hebben we gevoeld! Wie nu een beetje meegerekend heeft, weet ineens dat de andere twee tegenstanders – Lode Van Renterghem (E4) en Frederick Christiaens (E6) – geen enkele wedstrijd wonnen. Ze dwongen Joseph en Jiri wel tot verlengingen, maar trokken telkens aan het kortste eind. Omgekeerd was het voor Lieven die twee maal het onderspit dolf in de belle. Samengevat een spannende wedstrijd dus, met een gelijk opgaand scoreverloop tot rots-in-de-branding-Bart de remise afwendde: 9-7!

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

H = Wannes Mores (D6) – Thomas Van Dalen (D6) – Bart Vandenbroucke (E0) – Lieven Peeters (E0)

Tegenstander: Dylan Berlaar H = E2 – E2 – E4 – E4

De tumultueuze start van de ontmoeting (door het late toekomen van een van de thuisspelers) en een hele resem geluk-balletjes in de belle droegen ertoe bij dat Lieven al direct in zijn eerste wedstrijd de boot inging tegen Lars Somers (E2). De eindzege kwam echter nooit in het gedrang: Wannes en Thomas waren veel te sterk voor hun tegenstanders (Ivo Ypermans (E2), Wesley Smet (E4) en Marc Andries (E4)): samen verloren ze amper één setje. Ook Bart bleef iedereen de baas en blijft zo op koers voor een klassementsverbetering. Dankzij het goochelwerk van Dirk en de bereidheid van vele invallers (er speelden al 10 verschillende spelers in de H-ploeg sinds de start van deze competitie) kwam onze tweede plaats in de rangschikking nooit in het gedrang in deze maandagwedstrijd.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) - Lieven Peeters (E0) - Joseph Ndayegamiye
Opstelling Sokah: Jozef Bormans (E2) - Maarten Janssens (E4) - Rudi Somers (E4) - Thomas Cools (NG)

Op papier lijkt het een walk in the park te zullen worden voor de Salamanders uit de H ploeg, gezien de opstellingen.
Maar dan wel een die met een valse noot start, wanneer Joseph de eerste match tegen Maarten verliest. Het zal echter de enige misstap van de avond worden. Want op een paar spannende vijfsetters na, wordt de ploeg van Sokah toch overklast in vaak heel korte matchen.
Een logische 15-1 eindstand en veel tijd om gezellig te verbroederen met een goed bier en een lekkere boterham.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) - Lieven Peeters (E0) - Joseph Ndayegamiye
Opstelling Gierle: Gui Keunen (E6) - Walter Huysmans (E6) - Frans Wouters (E6) - August Van Bouwel (E6)
 
Een eerste 'clean sheet' voor Salamander H, wat gezien de opstellingen volledig in de lijn van de verwachtingen lag. Buiten een paar setjes links en rechts geen noemenswaardige feiten tijdens deze ontmoeting. Buiten misschien Joseph die het nodig vond om in match 13(!!) pas een eerste spannende match te spelen tegen August; een belle die hij wel zou winnen. 

Net zoals de vorige match liet dit ons dus veel tijd om na te kaarten met een lekker hapje en drankje.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wedstrijdverslag H-ploeg op verplaatsing naar Minderhout E
Thuis: Sam Turner (E4) 2/4 – Philip Snijders (E6) 1/4 - Johan Daems (E6) 0/4 – Paul Janssens (E6) 0/4
Wij: Bart Vandenbroucke (E0) 4/4 – Jiri De Jonghe (E0) 3/4 - Lieven Peeters (E0) 3/4 - Johan Van Baelen (E0) 0/4
Een verre verplaatsing voor een ‘verplicht nummer’. Minderhout staat voorlaatste in de reeks met slechts één overwinning en dat zag je weerspiegeld in de opstelling. Het zou een klinkende overwinning worden, maar toch … . Alleen Bart kon de clean sheet behouden, moest hier en daar een setje prijsgeven maar kon vier streepjes bijtrekken op zijn kerfstok. Hierdoor blijft hij losjes op de derde plaats van de individuele rangschikking in onze reeks met een overwinningspercentage van meer dan 90%. Zowel Jiri, Johan als Lieven moesten echter hun meerdere erkennen in een lager geklasseerde tegenstander. De laatste twee tegen Sam, Jiri in een spannende belle tegen Philip. Taak volbracht in een wedstrijd die verder weinig woorden verdient.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Thuis: Arno Dewit (D6) 0/4  – Filip Heijnemans (E2) 1/4 – Thomas Jenné (E2) 1/4  – Jonas Cornelis 0/4 (NG)
Wij: Karl Wijnen (D6) 4/4 – Bart Vandenbroucke (E0) 2/4 – Lieven Peeters (E0) 4/4 – Johan Van Baelen (E0) 4/4
Wat zich aankondigde als een lastige wedstrijd, is uitgelopen op een vlotte zege van de H-ploeg die zich daarmee nog wat vaster nestelt op de tweede plaats in de rangschikking na het ongenaakbare Slaets & maats. Onze tegenstanders hadden alleen nog maar verloren van deze laatsten en stonden op een derde plaats met slechts één gelijkspel meer dan wij. Een gewaarschuwde ploeg is er vier waard en dat zullen ze geweten hebben in het fort van Merksem. De toon was snel gezet: na de eerste vier wedstrijden stond het 0-4 na een spannende vijfsetter van Lieven (tegen Arno) die nog eens de grinta van zijn betere dagen terugvond en later onbedreigd zou doorstomen naar een 4/4. Diezelfde eindbalans konden ook Karl en Johan voorleggen. Karl liet slechts 2 setjes liggen in zijn onnavolgbare speelstijl en Johan, pas terug na een lange afwezigheid wegen kwetsuren, deed hetzelfde. Knap! Alleen bij Bart sputterde de motor, hij worstelde met de speelomstandigheden (Cornilleau tafels op een tegelvloer) en met zichzelf. Onze rots in de branding van de eerste negen speelweken verloor 2 van zijn 3 belles en zorgde zo mee voor de 2-14, een uitslag die al bij al strenger is dan het wedstrijdverloop verdiende.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wij: Bart Vandenbroucke (E0) 4/4 – Lieven Peeters (E0) 4/4 – Johan Van Baelen (E0) 4/4 – Joseph Ndayegamiye (E2) 3/4

Zij: Adri Baelus (E4) 1/4 – Jan Vranken (E4) 0/4 – Marlies Vervoort (E4) 0/4 – Roman Cuynen (E6) 0/4

Bart, Johan en Lieven deden wat van hen verwacht mocht worden voor aanvang van de wedstrijd en dat is alles winnen. De klassementen hadden het al voorspeld dat de kansen van Turnhout I om puntjes te sprokkelen in de sportschuur gering waren. Alleen Joseph moest een eerredder in drie spannende sets aan Adri laten. Daarnaast enkel een paar vlekjes op het blazoen van Johan en Bart in de vorm van enkele (7) verloren sets, maar hun kwaliteiten kwamen net op tijd bovendrijven om het laken naar zich toe te trekken. 15-1 en ‘job done’.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Brasgata G:
Joyce De Coster E4 1/4 - Sonja Verboven E4 1/4 - Jolien De Bievre E6 0/4 – Annick Bastiaensen E6 0/4

Salamander F:
Jan Verleije D6 4/4 – Johan Van Baelen E0 4/4 – Lieven Peeters E0 4/4 – Kris Dedecker E4 2/4

Er zijn niet veel mensen die in moeilijke omstandigheden het overzicht kunnen bewaren maar Thierry is er één van. Een G-ploeg met daarin Tim (weinig geslapen), Thierry (pijnlijke rug)  en Jan (pijnlijke elleboog) sleepte teveel risico met zich mee. Daarom het voorstel van Thierry om Bart, die stond te popelen om zich in 4-de te bewijzen, naar de G-ploeg te brengen en Jan na blessure te laten debuteren in de H-ploeg.
Werkte het? En of het werkte. Vanaf de overzijde van de sporthal zagen we een ontketende Bart die de eerste en tweede man van Brasgata E in twee fel bevochten wedstrijden, kon vloeren. We konden ook tot aan de overkant horen hoe Thierry op zijn tanden beet om niet op te geven.

En Salamander H? Het eerste wat me als invaller opviel was de relaxte sfeer onder de spelers. In plaats van ‘we moeten hier winnen’ (G-ploeg) was het meer ‘we gaan hier winnen’ (H-ploeg). Kris had een goed oog op de kwaliteiten van de vrouwelijke tegenstrevers, ook op gebied van tafeltennis. Talent hadden ze zeker, waardoor Kris verklaarde dat hij met verstand zou moeten spelen om ze de baas te kunnen. We konden toen al voorspellen dat hij in de problemen zou komen. Zijn eerste wedstrijd liet hij galant aan Sonja. Hij speelde daarbij zo ontspannen dat ik zou zweren, moest ik niet beter weten, dat hij een joint gerookt had. In zijn tweede won hij onder aansporing van zijn ploegmaten twee sets en liet dan de belle met de glimlach aan Joyce. Gelukkig toonden Johan, Lieven en Jan iets meer grinta. Het was meer een kwestie van concentratie dan van transpiratie om hun wedstrijden tot een goed einde te brengen. Ze verloren deze avond elk één set. Vriendelijkheid staat in de H-ploeg voorop. Naarmate de avond vorderde kwam er duidelijk meer leven in Kris. Hij trok die lijn ook door na de wedstrijd, achter een goed glas bier. Toen een jarige Lieven dan ook nog de rekening op zich nam, kon de avond niet meer stuk. Het scheelde maar een haar of de ploeg was in gezang uitgebarsten.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Bart Vandenbroucke (E0) - Johan Van Baelen (E0) - Lieven Peeters (E0) - Joseph Ndayegamiye (E2)
Opstelling Sevos: Reginald Cogen (E2) - Brice Lizon (E4) - Jacques Smolders (E4) - Guy Peeters (E6)

Een match waarin Salamander aast op revanche voor het verloren puntje uit de heenmatch. En symbolisch genoeg kwamen beide ploegen met nagenoeg dezelfde opstelling aan de start van de match.

In de eerste 4 matchen is er een mooie tweesplitsing: Joseph en Johan halen hun overwinning vlot binnen. Bart en Lieven daarentegen vergaat het een pak moeilijker. Lieven moet het onderspit delven tegen Reginald, die ooit een hoog D klassement had en nu na een paar jaar pauze het pallet terug opnam. En Bart komt eerst 2 sets achter tegen Jacques, maar kan zich (met een beetje meeval) terug in de match knokken en trekt het derde punt voor Salamander alsnog over de streep. 3-1 en een betere start dan in de heenmatch.

In de volgende 4 matchen heeft Lieven veel moeite om zich van Brice te ontdoen. Vooral de vele gelukjes (vooral netjes) in het voordeel van Brice dreigen Lieven van zijn stuk te brengen. Maar ervaring en kwaliteit komen altijd boven drijven, en dus in de belle komt de oververdiende zege voor Lieven dan toch uit de bus. Joseph ontdekt ook dat Reginald duidelijk de challenger van de avond zal zijn. Bart en Johan hebben geen moeite in hun match. 6-2 en het zelfvertrouwen bij de Salamanders begint te groeien.

In de volgende 4 matchen komen eerst Joseph en Lieven weer aan de beurt. Joseph knalt zich een weg voorbij Jacques, wat hem een nieuwe bijnaam oplevert: 'Speedy Gonzalez', omdat hij Jacques geen moment onder de druk van zijn aanval laat uitkomen. Lieven moet het onderste uit de kan halen om Guy van zich af te schudden, maar ook nu kwijt hij zich op pure grinta van deze taak. Johan haalt het in 3 sets van Reginald, blijkbaar de eerste competitienederlaag van deze en haalt daarmee het negende punt en de overwinning binnen. En maar goed ook, want eenzelfde spelverloop in de match van Bart als in zijn match tegen Jacques. Bart komt 2 sets achter en lijkt de moed te verliezen om het materiaal en aparte speelstijl van Brice verder te bekampen. Maar met de nodige aanmoedigingen van zijn ploeggenoten pept hij zich nog een keer op en dwingt een belle af. Hierin kan het alle kanten opgaan, ook weer door de nodige/vele netjes in het voordeel van Brice. Maar uiteindelijk wint Bart en heeft hij zijn revanche voor de verliesmatch van in de heenronde beet. 10-2 en Salamander heeft honger naar meer.

In de laatste matchen lijken de Salamanders bevrijd te spelen, Joseph en Lieven halen hun matchen redelijk vlotjes binnen. En ook Bart en Johan stomen rustig door naar elk vier gewonnen matchen. Eindstand 14-2, misschien iets harder dan de realiteit gezien de 4 gewonnen belles in het voordeel van Salamander. Maar desalniettemin een overwinning die deugd doet en naar meer smaakt. Op naar de volgende uitdaging!

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Wanner Mores (D6) -  Bart Vandenbroucke (E0) - Lieven Peeters (E0) - Johan Van Baelen (E0)
Opstelling Hove: Erik Retour (E0) - Thibault Helsmoortel (E0) - Chris Bruynooghe (E0) - Rene Janssens (E4)

Een match waarin Salamander niets aan het toeval wou overlaten en dan ook op Wannes rekende om de nodige versterking te brengen. Maar waar iedereen een regelrechte kraker om de tweede plaats verwachtte, nam de wedstrijd van in het begin een andere wending. Hove kwam namelijk aan de match met hun type-ploeg, zonder versterking dus.

Dit vertaalde zich ook in de matchen, want na 31 sets (7 viersetters en 1 driesetter) stond Salamander al 8-0 los. Een tussenstand die hard lijkt, maar niet onverdiend was. Want op een paar spannende sets na, was er bij geen enkele match enige twijfel dat de Salamanders de verdiende winnaars waren.

Na de pauze kwam er dan toch iets meer spankracht in de matchen. Eerst was er Johan die in een belle tegen Chris dan toch kopje onder ging. Jammer, want hij slaagde er eerst in om 2 sets goed te maken, vooraleer dan toch in de vijfde set ten onder te gaan. Aan zijn laatste match maakte hij echter niet veel woorden vuil. Verder was er Bart die 2 belles (en de nodige decibel(le)s) nodig had om Erik en Thibault te verslaan. Maar terende op een goede verdediging en een sterke aanval uit de tweede lijn, slaagde hij er toch in om deze belles telkens te winnen en tegelijk het publiek stevig te entertainen. Wannes en Lieven trokken rustig de lijn van de eerste 4 matchen door en stoomden naar een rustige 4 op 4.

Een goed lezer begrijpt dus dat Salamander met 15-1 heeft gewonnen. Misschien een beetje een overdreven uitslag, maar dat laten we als ploeg niet aan ons hart komen. We zijn blij met onze verstevigde tweede plaats en maken het nog lekker gezellig in de kantine na de match.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander:  Bart Vandenbroucke (E0) - Lieven Peeters (E0) - Johan Van Baelen (E0) - Jiri De Jonghe
Opstelling Stari Bog: Dirk Geysen (E0) - Robert Pittoors (E0) - Patrick Reynthiens (E4) - Lode Van Renterghem (E4)

Een avond vol frustraties en teleurstellingen.

Vol goede moed kwamen alle Salamanders goed op tijd aan op deze romantische avond. Dit was nodig want als je nog nooit in de zaal van Stari Bog bent geweest, kan je wel wat aanpassingstijd gebruiken. De zaal die enorm galmt en het licht dat veel witter is dan wij als Salamander gewoon zijn, zijn zaken waar je echt aan moet wennen.

Voor de H ploeg wordt het een moeilijke avond want zowel Dirk als Robert bij Stari zijn beide zeer sterke spelers die na een (lange) pauze terug op hun hoog klassement aan het jagen zijn. We wisten dus van in het begin dat we de punten vooral tegen de E4 spelers zullen moeten rapen. Maar ook daar begint de avond slecht voor Bart, want hij gaat in een belle ten onder tegen de noppen en de speelstijl van Patrick. Een harde wake-up call voor Bart, die voordien steeds zijn matchen wist te winnen. Het zou de kansen van de ploeg ook hypothekeren, want hierdoor moesten we steeds achter de feiten aanlopen. Maar Bart is niet de enige die een probleem had met Patrick, ook Johan moest tot in de belle ploeteren, maar wist deze dan wel te winnen. Zo gingen we met een 5-3 voor Stari de pauze in.

Na de pauze deden Bart en Johan er alles aan om Dirk en Robert in bedwang te houden. Dat leverde steeds zeer spannende sets op, maar het mocht echter niet zijn. Bart kwam er tegen Dirk nog het dichtste bij, door pas in de belle te plooien. Uiteindelijk zou ook Lieven tegen Patrick de duimen moeten leggen.

Dat levert een voor Salamander bedroevende eindscore van 10-6 in het voordeel van Stari op, met Lieven en Bart die er elk maar 1 winnen en Johan en Jiri die er elk toch 2 winnen. Voor het eerst dit seizoen wordt de H-ploeg zo gewogen en te licht bevonden tegen een tegenstander van gelijke kwaliteiten. Dat zorgde wel voor een stevige domper op de moraal, het zal dus zaak zijn om ons hier tegen de volgende match over te kunnen zetten. Onderweg naar huis wordt dan ook de oproep gelanceerd om de trainingsinzet te verhogen, om avonden als deze in de toekomst te vermijden.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

H-ploeg: Kris Winters D6 2/4 – Bart Vandenbroucke E0 4/4 – Jiri De Jonghe E0 2/4 – Joseph Ndayegamiye E2 3/4
Dylan Berlaar H: Cindy Smet D6 3/4 - Walter Verrijckt E4 0/4 – Jan Van den Berghe E6 2/4 – Koen Verstrepen E6 0/4
Vijgen na Pasen. Wanneer we toen geweten hadden dat het onze laatste twee wedstrijden van het seizoen zouden worden, waren deze wedstrijdverslagjes misschien enkele weken vroeger ter perse gegaan. In de 17de speelweek ontvingen we thuis Dylan Berlaar. De 11-5 overwinning kwam tot stand zonder Lieven die vanuit zijn ziekenhuisbed supporterde voor Bart, Kris, Jiri en Joseph. Bart nam zijn rol als kapitein zeer ernstig en gaf het goede voorbeeld met een 4 op 4. Zijn 12/10 overwinning in de belle tegen Cindy, C6, was de kers op de taart. Tegen diezelfde speelster verloor Joseph even nipt in de beslissende set (11-13). Kris en Jiri hielden het op 2 overwinningen.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sokah H: Jozef Bormans E2 0/4 – Rudi Somers E4 0/4 – Maarten Janssens E4 0/4 – Thomas Cools NG 1/4
H-ploeg: Johan Van Baelen E0 4/4 – Jiri De Jonghe E0 3/4 – Lieven Peeters E0 4/4 – Joseph Ndayegamiye E2 4/4
We speelden om onze tweede plaats in de rangschikking te behouden tegen een op papier haalbare tegenstander. Het was dus even schrikken toen de eerste vier wedstrijden alles behalve gemakkelijk verliepen! Jiri vond zijn ritme niet in de eerste twee sets tegen Thomas, leek het dipje te boven in set 3 en 4 om in de laatste set toch de duimen te moeten leggen. Ondertussen had Johan al een set moeten prijsgeven aan Maarten. Joseph en Lieven hadden het evenmin onder de markt tegen respectievelijk Rudi en Jozef. Onze Joseph haalde het in een beslissende set, waarna ook Lieven in een nagelbijter de match naar zijn hand zette. Het leek wel of we deze start nodig hadden om wakker geschud te worden, maar van dan af ging het allemaal wat vlotter en ging er geen enkel wedstrijd meer verloren. Jiri en Joseph hadden nog wel elk een belle nodig tegen Jozef en Rudi, maar de veer was gebroken en het werd uiteindelijk een vlotte 1-15. Dat we hiermee onze tweede plaats definitief maakten (en daarmee promotie naar vierde zeker stelden), zou pas veel later blijken, wanneer een pandemie vroegtijdig tafeltennis – zoals alle sport over zowat de hele wereld –  lam legde.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Lokaal: 0488/99.64.91
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com