H-Ploeg

Afdeling 5B - Prov. Antwerpen - Heren

# Team Aantal W V G Wed. W Wed. V Sets W Sets V Ptn
1 TTC Slaets & Maets A101000150104577530
2 KTTC Salamander Mechelen H109011322842617429
3 KTTC Sporting Hove D118211255141722128
4 TTC Bart Merksem A10622916930928824
5 TTC Sokah Hoboken H10640768426431422
6 Stari Bog C10640847631329022
7 Koninklijke Sevos TTC B115517310230335422
8 TTK Turnhout I114616611026938120
9 TTK Dylan Berlaar H113807010527236117
10 TTK Gierle M1111005112523041413
11 TTK Minderhout E1111004912723542513
12 TTC Brasgata G101904012019439212

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Grinta = wat je tekort komt aan speloverwicht, compenseren door je stinkende best te doen. Dat was al direct nodig in de tweede wedstrijd van de avond: Gérard speelde uitgekookt, maakte er een mentaal spelletje van (tijdrekken, dubieuze opslagen, mekkeren op de tegenstander) en dreef Kris tot een belle. Onze kersverse D6, die inviel dankzij een omwisseling met Joseph N (die het goed deed in de G-ploeg), haalde zijn reglementairste opslag boven en maakte in de laatste set brandhoud van zijn tegenstander. Lucas was dus verwittigd, die Gérard moest je niet alleen met het witte balletje verslaan, maar ook met je ‘slechte karakter’. Dat lukte nipt niet: hij moest een 2-0 voorsprong uit handen geven … een nipte 14-12 in de belle. De clean sheet waarvan we in de auto al droomden (we wisten door de opstelling van hun ploeg in de hogere reeks, dat ze geen klassementen beter dan E2 konden opstellen) zou er niet komen. Zeker niet na de eerste twee wedstrijden van Lieven. Dat we pas bij 4-4 waren om 22u30 lag een groot deel aan hem: Adri was een verdedigend ingestelde speler wiens duwballen hij zelf ook alleen maar kon terugduwen. Het sloopwerk duurde lang, maar in de belle brak uiteindelijk de weerstand. In zijn tweede wedstrijd liet Lieven bij een 2-0 voorsprong, Marlies teveel in de wedstrijd komen, waardoor het in de belle een dubbeltje op zijn kant werd. Toen leek de veer gebroken bij Turnhout: er ging noch slechts één setje naar de thuisploeg. Bart was de hele avond meedogenloos: niemand kon hem een setje afsnoepen. Met twee beenhouwers in de club, weet je al dat er dan na de wedstrijd een festijn wacht met zachte broodjes en veel lekkers ‘van den bij’. Alles samen een verre verplaatsing met een uitstekend resultaat. Ik weet dat ik een fijne avond had en vermoed dat dit ook zo was voor mijn ploeggenoten. (Lieven)

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wedstrijdverslag H-ploeg (Bart-Lucas-Joseph-Lieven) tegen Brasgata G (E4/E4/E6/E6)

Op papier zag het er allemaal een beetje eenvoudiger uit dan het uiteindelijk was: 14-2 is nog altijd een respectabele uitslag, maar weggespeeld werden de dames van Brasgata in geen geval. In de eerste vijf wedstrijden moesten we drie belles spelen. Joseph kon 2x de bovenhand houden met het kleinste verschil. Hij zou uiteindelijk 3 wedstrijden winnen. Lucas had in zijn belle minder moeite. Hij is nog op zoek naar zijn beste spel en moest in de 12de wedstrijd zijn meerdere erkennen tegen Sonja. Geen reden tot paniek: dat komt vanzelf goed, Lucas won uiteindelijk 3 wedstrijden. Het was bijna nieuws toen Bart in de elfde wedstrijd, zijn eerste set van het seizoen verloor. Hij tafeltennis op dit moment op een constant hoog niveau (alles is relatief natuurlijk wanneer je over hoog niveau spreekt in vijfde provinciale). In zijn laatste wedstrijd moest hij even herbronnen en een scheve situatie zowaar rechtzetten in een belle. En dan ondergetekende, schrijver dezes, reporter van dienst, Lieven. Met vocht in de knie en de daarbij horende pijn nog minder mobiel dan anders (en dat is éééécht immobiel) moest het dan maar komen van list en ervaring. Daar was gelukkig niets mis mee en ook hij sleepte al zijn wedstrijden uit de brand. Nog altijd een clean sheet in dit seizoen voor deze beiden.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wat op papier een zeer rustige en haalbare avond leek, bleek in de realiteit een avond vol frustratie en zenuwen te worden.
Laten we beginnen met de opstellingen: de Salamanders Lucas Geeraerts (E0), Bart Vandenbroucke(E0), Lieven Peeters (E0) en Joseph Ndayegamiye (E2) gingen het opnemen tegen Sevossers Marc Dortu (E2), Brice Lizon (E4), Jacques Smolders (E4) en Guy Peeters (E4). 
Zelden vertelt een klassement op papier het hele verhaal. Al snel werd duidelijk dat Marc met anti-top speelde en zowel Brice als Jacques met lange noppen; en ook bij Guy was er iets vreemd aan het palet, kortom 4 materiaalspelers, met de nodige listen en pogingen om een 'normaal' spel te destabiliseren.
De avond begon al meteen op slechte basis, toen zowel Bart als Lucas in hun eerste match meteen de eerste set verloren. Bart kon dit tegen Guy nog wel rechtzetten door het initiatief zelf meer in handen te nemen, maar Lucas vond geen oplossing tegen de lange noppen van Jacques. Joseph toonde dan weer zijn goede vorm met een belle  tegen Brice en won de vijfde set haast kinderlijk gemakkelijk.
Lieven moest dan zijn meerdere erkennen in Marc, die af en toe met een verschroeiende aanval het tafelspel van Lieven kon overpoweren mede gediend door de nodige touch- en netballen. 2-2 na de eerste 4 matchen en de toon was meteen gezet.
Bart en Lucas probeerden zoveel mogelijk mekaar op te peppen en voor te bereiden op de volgende 2 matchen Het leek eerder een averechts effect te hebben, gezien beide hun eerste set verloren, Bart zelfs bijna kans- en puntenloos. Maar beiden rechten de rug in de tweede set, alleen kon Lucas deze net niet over streep trekken, Bart wel. Bij Lucas leek hierdoor de veer te breken Hij zou in de derde set niet al te veel meer kunnen waarmaken tegen Guy. Bart dacht de strategie tegen Jacques gevonden te hebben en ging door op zijn elan en won de derde en vierde set telkens met het kleinste verschil en haalde zo de overwinning toch nog binnen.
Lieven en Joseph maakten zich dan op voor hun volgende opdrachten, Lieven kon zijn voet naast die van Marc zetten, maar ging uiteindelijk toch met 3-0 ten onder. De gelijke stand bleef op de borden, met een 4-4 halverwege.
Na een korte onderbreking begonnen Joseph en Lieven met frisse moed aan de volgende opdracht. Lieven had geen kind aan Guy, met een simpele driesetter bracht hij Salamander terug op voorsprong. Joseph had het bij momenten lastig tegen Jacques, maar liet het niet aan zijn hart komen, 3-1 winst.
De Salamanders leken de weg naar de overwinning dan toch gevonden te hebben. Tijd dus voor Bart en Lucas om het voorbeeld van Lieven en Joseph te volgen en score uit te diepen.
Bart had dit begrepen en haalde voor het eerst die avond nog eens zijn zwaarste topspinnen boven en overklaste daarmee Marc compleet. Maar hoe snel Bart klaar was met Marc, zo snel ging Lucas ten onder tegen de lange noppen van Brice. Een teleurstelling voor de jongste speler van de avond.
5-7 voor Salamander en alles was voor beide ploegen nog mogelijk.
In hun laatste matchen moesten Lieven en Joseph er alles aan doen om de schaapjes op het droge te brengen. Joseph gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Guy, maar haalde uiteindelijk toch de vijfde set binnen.
Meteen goed voor het 8ste Salamander punt. We konden dus al niet meer verliezen. Maar we waren voor meer gekomen. Ook Lieven deed er alles aan om Jacques te verslaan, maar moest in de belle toch nog het hoofd buigen de lange noppen weet je wel.
6-8 en dus aan Bart en Lucas om de overwinning veilig te stellen. Echter van Bart kwam het niet, het gepaste antwoord tegen de lange noppen werd niet gevonden plus daarbij het vreemde tafelspel van Brice zodat hij uiteindelijk in de vierde set tegen zijn eerste verliesmatch van het seizoen zou aanlopen. Iets wat hem duidelijk zeer hoog zat, te merken aan zijn gefrustreerde reactie bij het verlaten van de zaal.
Dus alle ogen op Lucas gericht, die het tegen Marc niet onder de markt had. De match ging op en af, met wisselend succes maar in de slotdase ging Lucas met nipte 13-11 cijfers ten onder in de 5e set. Hij heeft er voor gestreden, maar kwam die avond zichzelf te veel tegen.
Einduitslag 8-8, werd door Sevos als een overwinning, maar door de Salamanders bijna als een blammage onthaald.
Toch wel een beetje een domper voor de terugrit naar Mechelen.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

De thuisploeg: Chris Bruynooghe (1/4) – Thibault Helsmortel (2/4) – Erik & Thomas Retour (0/4)

Wij: Danny Goossens (4/4) – Karl Wijnen (4/4) – Bart Vandenbroucke (3/4) – Lieven Peeters (2/4)

Omdat cijfers niet alles zeggen, nog een paar commentaren door de kapitein van dienst …

Dankzij een knap stukje goochelwerk van onze interclubleider Dirk kwamen we sterk aan de aftrap van deze verplaatsing naar Hove D, dat een voor onze reeks sterke ploeg met 4xE0 opstelde. Door verschillende omstandigheden (andere verplichtingen, blessures en studerenden) kon er slechts beroep gedaan worden op 6 van de 12 spelers die de ‘normale basis’ van de G- en de H-ploeg uitmaken. Met dank aan de ‘invallers’ Danny en Karl die beiden al hun wedstrijden wisten te winnen, werd het een uitslag die strenger was dan de reële krachtverhoudingen tussen de twee teams. Danny kon zich zelfs permitteren om hier en daar een set weg te geven, omdat hij het plezant vond. En ondergetekende arbitreerde de beste wedstrijd die hij Karl ooit zag spelen : Thibault – die eerder Lieven en Bart fijntjes onder de mat had gestopt – werd met zuiver block-werk ingeblikt, verpakt en verzonden. Bart die al een heel seizoen op een hoog niveau aan het presteren is, verloor verder geen enkele wedstrijd en bouwt verder aan een hoger klassement. Lieven speelde tegen Chris geen slechte wedstrijd, maar werd in vier spannende sets toch op waarde geklopt. Achteraf mochten we zowaar nog iets bestellen na middernacht (van geluk gesproken in Hove, waar men op dat punt meestal onverbiddelijk is).

 

 

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

H = Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) – Lieven Peeters (E0) – Joseph Ndayegamiye (E2)

Tegenstander: Stari Bog C = E0 – E4 – E6 – E6

“When the going gets tough, the tough get going.”  In deze thuiswedstrijd stond de tweede plaats op het spel. Die konden we bij een overwinning overnemen van Stari Bog C, dus we waren verwittigd. De bezoekers kwamen met een ‘reserve’ E0 (Ali Parsai) die drie van zijn wedstrijden won, alleen tegen Bart moest hij de duimen leggen in een spannende laatste wedstrijd (12-10 in de belle) die de zege beklonk. Er waren een paar “Bart-specials” nodig om die match en dus de eindoverwinning over de streep te sleuren. Daarnaast had Stari Bog nog een geheim wapen mee: Dirk Geysen (E6). Die won zijn vier wedstrijden op ervaring … hij was vroeger D0, lange tijd gestopt en nu herbegonnen en dat hebben we gevoeld! Wie nu een beetje meegerekend heeft, weet ineens dat de andere twee tegenstanders – Lode Van Renterghem (E4) en Frederick Christiaens (E6) – geen enkele wedstrijd wonnen. Ze dwongen Joseph en Jiri wel tot verlengingen, maar trokken telkens aan het kortste eind. Omgekeerd was het voor Lieven die twee maal het onderspit dolf in de belle. Samengevat een spannende wedstrijd dus, met een gelijk opgaand scoreverloop tot rots-in-de-branding-Bart de remise afwendde: 9-7!

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

H = Wannes Mores (D6) – Thomas Van Dalen (D6) – Bart Vandenbroucke (E0) – Lieven Peeters (E0)

Tegenstander: Dylan Berlaar H = E2 – E2 – E4 – E4

De tumultueuze start van de ontmoeting (door het late toekomen van een van de thuisspelers) en een hele resem geluk-balletjes in de belle droegen ertoe bij dat Lieven al direct in zijn eerste wedstrijd de boot inging tegen Lars Somers (E2). De eindzege kwam echter nooit in het gedrang: Wannes en Thomas waren veel te sterk voor hun tegenstanders (Ivo Ypermans (E2), Wesley Smet (E4) en Marc Andries (E4)): samen verloren ze amper één setje. Ook Bart bleef iedereen de baas en blijft zo op koers voor een klassementsverbetering. Dankzij het goochelwerk van Dirk en de bereidheid van vele invallers (er speelden al 10 verschillende spelers in de H-ploeg sinds de start van deze competitie) kwam onze tweede plaats in de rangschikking nooit in het gedrang in deze maandagwedstrijd.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) - Lieven Peeters (E0) - Joseph Ndayegamiye
Opstelling Sokah: Jozef Bormans (E2) - Maarten Janssens (E4) - Rudi Somers (E4) - Thomas Cools (NG)

Op papier lijkt het een walk in the park te zullen worden voor de Salamanders uit de H ploeg, gezien de opstellingen.
Maar dan wel een die met een valse noot start, wanneer Joseph de eerste match tegen Maarten verliest. Het zal echter de enige misstap van de avond worden. Want op een paar spannende vijfsetters na, wordt de ploeg van Sokah toch overklast in vaak heel korte matchen.
Een logische 15-1 eindstand en veel tijd om gezellig te verbroederen met een goed bier en een lekkere boterham.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Opstelling Salamander: Bart Vandenbroucke (E0) - Jiri De Jonghe (E0) - Lieven Peeters (E0) - Joseph Ndayegamiye
Opstelling Gierle: Gui Keunen (E6) - Walter Huysmans (E6) - Frans Wouters (E6) - August Van Bouwel (E6)
 
Een eerste 'clean sheet' voor Salamander H, wat gezien de opstellingen volledig in de lijn van de verwachtingen lag. Buiten een paar setjes links en rechts geen noemenswaardige feiten tijdens deze ontmoeting. Buiten misschien Joseph die het nodig vond om in match 13(!!) pas een eerste spannende match te spelen tegen August; een belle die hij wel zou winnen. 

Net zoals de vorige match liet dit ons dus veel tijd om na te kaarten met een lekker hapje en drankje.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wedstrijdverslag H-ploeg op verplaatsing naar Minderhout E
Thuis: Sam Turner (E4) 2/4 – Philip Snijders (E6) 1/4 - Johan Daems (E6) 0/4 – Paul Janssens (E6) 0/4
Wij: Bart Vandenbroucke (E0) 4/4 – Jiri De Jonghe (E0) 3/4 - Lieven Peeters (E0) 3/4 - Johan Van Baelen (E0) 0/4
Een verre verplaatsing voor een ‘verplicht nummer’. Minderhout staat voorlaatste in de reeks met slechts één overwinning en dat zag je weerspiegeld in de opstelling. Het zou een klinkende overwinning worden, maar toch … . Alleen Bart kon de clean sheet behouden, moest hier en daar een setje prijsgeven maar kon vier streepjes bijtrekken op zijn kerfstok. Hierdoor blijft hij losjes op de derde plaats van de individuele rangschikking in onze reeks met een overwinningspercentage van meer dan 90%. Zowel Jiri, Johan als Lieven moesten echter hun meerdere erkennen in een lager geklasseerde tegenstander. De laatste twee tegen Sam, Jiri in een spannende belle tegen Philip. Taak volbracht in een wedstrijd die verder weinig woorden verdient.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Thuis: Arno Dewit (D6) 0/4  – Filip Heijnemans (E2) 1/4 – Thomas Jenné (E2) 1/4  – Jonas Cornelis 0/4 (NG)
Wij: Karl Wijnen (D6) 4/4 – Bart Vandenbroucke (E0) 2/4 – Lieven Peeters (E0) 4/4 – Johan Van Baelen (E0) 4/4
Wat zich aankondigde als een lastige wedstrijd, is uitgelopen op een vlotte zege van de H-ploeg die zich daarmee nog wat vaster nestelt op de tweede plaats in de rangschikking na het ongenaakbare Slaets & maats. Onze tegenstanders hadden alleen nog maar verloren van deze laatsten en stonden op een derde plaats met slechts één gelijkspel meer dan wij. Een gewaarschuwde ploeg is er vier waard en dat zullen ze geweten hebben in het fort van Merksem. De toon was snel gezet: na de eerste vier wedstrijden stond het 0-4 na een spannende vijfsetter van Lieven (tegen Arno) die nog eens de grinta van zijn betere dagen terugvond en later onbedreigd zou doorstomen naar een 4/4. Diezelfde eindbalans konden ook Karl en Johan voorleggen. Karl liet slechts 2 setjes liggen in zijn onnavolgbare speelstijl en Johan, pas terug na een lange afwezigheid wegen kwetsuren, deed hetzelfde. Knap! Alleen bij Bart sputterde de motor, hij worstelde met de speelomstandigheden (Cornilleau tafels op een tegelvloer) en met zichzelf. Onze rots in de branding van de eerste negen speelweken verloor 2 van zijn 3 belles en zorgde zo mee voor de 2-14, een uitslag die al bij al strenger is dan het wedstrijdverloop verdiende.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Lokaal: 0488/99.64.91
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com