G-Ploeg

Afdeling 4A - Prov. Antwerpen - Heren

# Team Aantal W V G Wed. W Wed. V Sets W Sets V Ptn
1 KTTC Sporting Hove C119201096739829029
2 KTTC Salamander Mechelen G107121035736226726
3 TTC Sokah Hoboken F10730966434927124
4 Koninklijke Sevos TTC A11542968034830923
5 TTC Rupel G11551938334233022
6 TTC Tecemo D10532956535127222
7 TTK Zwijndrecht C11551908635832722
8 TTC Willebroek B10541808031131021
9 TTC Nodo E10352748629733218
10 Stari Bog B10352669428035318
11 T.T.C. Walem B111915012623343414
12 TTC Brasgata E110925612027841213

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Walem B: Dignef D6: 3/4 – Troch E0: 0/4 – Maes E0: 2/4 – Van Dorp: E0: 0/4
Salamander G: Calcoen D6: 4/4 – Mores D6: 3/4 – Verleije D6: 2/4 – Ndaygamiye E2: 2/4

De kapitein moest met een nieuwe crew de zee op. Geen Bart, Lieven en  rots-in-de-branding Thierry. Deze laatste zat ergens op een rots naar de branding te kijken. In de aanvang van vorig seizoen hebben we veel punten laten liggen die we op het einde hard nodig hadden. Dit mocht ons nu niet meer overkomen.
Kris Winters kon op maandag niet spelen, Joseph gelukkig wel. Die was niet erg onder de indruk van zijn optreden in 4de, zijn tegenstanders wel. Nadat Tim en Wannes de 0-2 op het bord hadden gezet deed Joseph tegen Troch er nog eentje bij. Troch is na ziekte nog niet de oude maar blijft een gevaarlijke onorthodoxe speler. Ook tegen Van Dorp was Joseph de sterkste en hij bracht zo het negende punt aan. Een mooie prestatie.
Tim liet tegen Van Dorp even het tempo zakken (een werkpunt) waardoor hij in een belle de zaak moest rechttrekken. De enige belle van vier die we deze avond zouden winnen. De trainingsarbeid van Tim maakt hem duidelijk tafelvaster dan vorig seizoen.
Wannes, nog wat onregelmatig omdat hij door examens wel iets anders aan zijn hoofd had dan trainen, moest enkel tegen Dignef de duimen leggen. Maar zijn topspin-rughand was ook nu al sterk. Dignef had ook tegen Joseph en Jan een belle nodig om tot winst te komen. Joseph en Jan zijn afhankelijk van een goed draaiende smash. Dat hielden ze twee sets vol maar helaas net geen drie.
De ploeg had deze wedstrijd geen zwakke schakel, dat moet in de toekomst ook nog winst opleveren.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Salamander G: Tim Calcoen D6 3/4- Wannes Mores D6 4/4 - Jan Verleije D6 4/4 - Kris Winters D6 2/4
Brasgata E: Jeroen Veraa D6 2/4 – Liam Tielemans E0 0/4 – Maarten Eestermans E0 3/4 – Seppe Doms E4 0/4

De G-ploeg staat op scherp. We schoten uit de startblokken met  4 – 0. Was het te danken aan Thierry die als een duvel uit een doosje opdook en de ploeg een mentale boost bezorgde waar normaal een flinke portie coke voor nodig is. Enkel Kris struikelde  tegen Veraa, waarin hij zijn meerdere moest erkennen. Geen schande, want het verschil tussen D6 en E0 was vandaag bijzonder klein.
Met een stem die een beer uit zijn winterslaap kan halen sleurde Thierry ook Tim naar winst tegen Eestermans, na een 0 – 2 achterstand. Thierry is een expert in elektriciteit maar heeft blijkbaar de verbale energieoverdracht van mens tot mens uitgevonden.
Jammer genoeg volstond dat niet voor Kris tegen Eestermans. Na een 2 – 0 voorsprong stond hij met een lege benzinetank. Het gevolg van korte nachten en lange dagen, wat helemaal tegen het seizoen ingaat.
Wannes had het af en toe mentaal moeilijk door kopzorgen ivm zijn studies maar vocht zichzelf telkens opnieuw naar winst. Ge moet het maar doen.
De spectaculairste punten van de avond kwamen van Tim waar de toeschouwers met open mond naar zaten te kijken. Samen met Wannes vormt hij een stevige basis waar onze ploeg op moet kunnen bouwen. Dat de club ook nog altijd moet bouwen op onze voorzitter, die nogmaals als hoofdscheidsrechter achter de microfoon zat (waarvoor dank), moet iedereen aan het denken zetten.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Rupel G: Van Eester D4 4/4 – Huyck D4 1/4 – Felix E0 2/4 – Rombouts E0 ¼
Sal G: Wannes Mores D6 3/4 – Jan Verleije D6 1/4 – Kris Winters D6 2/4 – Thomas Van Dalen D6 2/4

Op de laatste moment werd Tim Calcoen, die ook actief is in een andere club, vervangen door een heroptredende Thomas Van Dalen, zodat we toch met een homogene D6 ploeg op stap gingen.

Het was jammer dat Jan zijn oude diesel (Euronorm 2) in zijn eerste wedstrijd niet op gang kreeg. Hij speelde ondermaats tegen een foutloze Rombouts. Het koste een punt dat ons later zuur zou opbreken. Gelukkig waren Wannes tegen Felix en Thomas tegen Huyck, wel bij de pinken. 

Om een 2 – 4 kloofje te maken moesten Wannes en Jan een 2 – 0 achterstand wegwerken. Tot 6-8 konden we dat ook houden. Kris speelde zijn beste wedstrijd van de avond tegen Huyck. Elke aanval met zijn zijeffect- rughand was raak. Was dat geen oefening tijdens de zondagtraining?

Thomas ging tegen Van Eester en Felix nipt onderuit. Hij heeft een sterke topspin en een aantal goede opslagen maar ook de jammerlijke gewoonte er in de beslissende set enkele te missen.  Dat werd telkens duur betaald.

Kris nam vrij eenvoudig de maat van Rombouts maar zijn spelstijl werkte niet tegen Felix die vakkundig het spel vertraagde of afsloeg. Thomas zorgde voor het achtste punt door zich voorbij Rombouts te zwoegen. Wannes en Jan moesten voor het negende punt zorgen maar konden dat helaas niet. Het verschil was in elke set klein maar het voordeel was ook telkens voor de thuisspelers. De ploeg was goed, maar de kapitein was niet op tijd wakker.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Hove C:
Gunther Van Dyck D2: 0/4 – Rolf Pijl: D4: 3/4 – Steve Van Den Brande D4: 3/4 - Eddy Pollet D6: 1/4
Salamander G:
Tim Calcoen D6: 3/4 - Jan Verleije D6: 2/4 – Wannes Mores D6: 2/4 – Thierry Laenens D6: 2/4

Na enkele weken door Europa te hebben gezworven nam Thierry zijn plaats in de ploeg weer in. Op het gebied van peptalk scheelt dat een slok op de borrel.
Op papier hadden we weinig kans maar daar geloven we niet in. Omdat ook de H-ploeg op Hove speelde leek het bij momenten wel een thuismatch. De aanmoedigingen waren ook nodig want Tim speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Van Den Brande. Deze speler heeft na jaren zorgvuldig bijslijpen een unieke speelstijl ontwikkeld die zeer moeilijk te counteren is. Tim in de belle de boot in. Jan tegen Pollet, ook een unieke speler, op winst in de belle.
Thierry had een wedstrijd nodig om wat balgevoel op te doen. Zijn eerste wedstrijd tegen een degelijke Pijl ging door foutenlast verloren. Gelukkig maakte Wannes brandhout van Van Dyck die de klap niet meer te boven kwam. Ook de rest van de ploeg versloeg hem, waar enkel Jan een belle voor nodig had.
Thierry kraakte niet tegen Van Den Brand. Na een dijk van een wedstrijd, die met volle overgave gespeeld werd en werd afgesloten moet een oerkreet zoals enkel Thierry die uit zijn brede borstkast kan bovenhalen, stonden we 4-6 voor. Tot 4 – 8 hielden we Hove op afstand maar daarna lieten we ze tot 7 – 8 terugkomen. Er was een uitstekende Tim tegen Van Dyck nodig om de 9 binnen te halen. Dat zag Jan met een zucht van opluchting gebeuren want die had meer dan de handen vol tegen een zo goed als foutloos spelende Pijl. Hij verloor met 16 – 14  in de belle.
De overwinning van de ploeg was nipt, maar wie zei ook weer dat we een homogene ploeg hebben?

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Salamander G: Wannes Morres D6 3/4 - Jan Verleije D6 2/4 – Thierry Laenens D6 3/4 - Warre Smet E0 2/4
Stari Bog B: Timmermans D4 4/4 – Marijnissen D4 2/4 – Van Vlasselaer E0 0/4 – Pohl E0 0/4

De vraag van de dag was of de overstap van Tim Calcoen naar de F-ploeg kon worden opgevangen door de ploeg. In zijn plaats debuteerde Warre Smet, op training en in andere invalbeurten, erg goed bezig.

Dat de bezoekers geen watjes met een batje waren, werd snel duidelijk door winst van Marijnissen en Timmermans in hun eerste wedstrijd. Vooral Timmermans zou de kwelduivel van de avond worden. Zijn spelstijl kan kort omschreven worden als ‘anti-top en klop’. We vonden er geen antwoord op. Thierry, Jan en Warre konden enkel een belle afdwingen.

Wannes bleek ook deze avond weer goed op dreef met drie overwinningen. Vergeleken met vorig seizoen is zijn spel veel stabieler geworden. De vakantie heeft Thierry duidelijk deugd gedaan. Hij klopte ook D4 Marijnissen met, zoals hij zelf ook opmerkte, resultaat gericht spel. Anders gezegd, hij moest zich intomen om niet teveel het zwaar geschut boven te halen. Warre heeft zijn debuut tot een goed einde gebracht. Hijzelf en enkele leden van het bestuur, moeten zich realiseren dat een jonge speler altijd leergeld moet betalen, vooral tegen materiaal spelers.

De bezoekers konden opvallend goed overweg met de koffiekoeken (bedankt Thierry). Het aantal dat ze naar binnen werkte was omgekeerd evenredig met hun aantal gewonnen wedstrijden. Compensatie?

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sevos A: Ophoff D4 3/4 - Hendrix D6 1/4 - Gruwez D6 1/4 - Geboers D6 FF
Salamander G: Tim Calcoen D6 3/3 – Jan Verleije D6 2/3 – Thierry Laenens D6 2/3 – Kris Winters D6 0/3

In het fort van Merksem steeg niet direct gejuich op toen we zagen dat de thuisploeg maar met drie man kon aantreden. We wisten dat deze ploeg erg goed bezig was en ook met drie man 8 -8 was gaan spelen op Nodo. We bleven dus gefocust en dat was maar goed ook.
Al snel bleek dat de trage tafels en de houten vloer het ons niet gemakkelijk maakte. Enkel Tim wist raad met het secure spel van Ophoff die dus 3 op 4 scoorde. Kris, die Wannes kwam vervangen, merkte al snel dat de trage balwisselingen zijn spel met veel zijeffect zo goed als onmogelijk maakte. Dit lokaal komt dus op zijn zwarte lijst.
Thierry (weer goed bezig) en Jan werkten zich niet zonder moeite voorbij Hendrix en Gruwez. Daarbij moest vooral Hendrix een resem netjes en kantjes incasseren waar hij niet goed van werd. Ze waren wel een dankbaar onderwerp voor de grappen na de wedstrijd. Want dat moet gezegd worden: alle wedstrijden verliepen zeer sportief. We kunnen Sevos A dan ook niet anders dan succes toewensen, maar uiteraard niet tegen ons.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sal G: Tim Calcoen D6 4/4 – Wannes Mores D6 2/4 – Thierry Laenens 2/4 – Jan Verleije D6 3/4
Zwijndrecht C: Michel Jonckers D4  1/4 - Erwin Raeves E0 1/4 - Koen Van Hout E0 2/4 – Wouter Orlent E2 1/4

Ons strategisch plan was weer eens de eenvoud zelve. Thierry en Jan zouden als derde en vierde man hun eerste en tweede koud pakken, waarna Tim en Wannes in een zetel de voorsprong konden uitdiepen.
Al tijdens de opwarming liep het mis. Tim sloeg met zijn palet tegen zijn been waarbij dit prompt in duigen viel. Ik vermoed dat die ‘beenslag’ tijdens de maandag-training voor gevorderden wordt ingeoefend, want er zijn nog spelers die hem gebruiken (o.a. Nico De blauwe).
Redding kwam van Lieven Peeters. Die heeft namelijk steeds houtlijm op zak om de H-ploeg (houterige spelers?) bijeen te houden.  Met de hulp van vier man, veel tegenstrijdige goede raad en een rolletje wondpleister, werd de zaak gelijmd. Thierry en Jan moesten wel beloven één setje te verliezen, wat we niet van plan waren, om de lijm wat langer te laten drogen. Zo gezegd, zo gedaan. Het strategisch plan werkte tot in de puntjes, resultaat 4 – 0.
De taaiste tegenstander bleek Van Hout. Thierry en Wannes beten er hun tanden op stuk. Daarbij slaagde Thierry er wel in om die boom van een vent, met een welgemikte bal ten val te brengen. Lieven greep al naar de Houtlijm maar het bleek niet nodig, Van Hout was nog in staat verder te spelen.
Wannes en Tim boekten het achtste en negende punt tegen hun eerste en tweede speler,  waarmee ze duidelijk maakten dat ze beter waren. Enkel veel pech deed Wannes verliezen van Raeves. Wat decompressie na het negende punt en een slecht afgesteld kanon deden Thierry verliezen van Orlent.
Tim verloor met zijn vers gelijmde palet maar drie sets op heel de avond. Ik denk dat we allemaal die beenslag moeten gaan inoefenen.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sal G: Tim Calcoen D6 4/4 – Wannes Mores D6 2/4 – Thierry Laenens D6 4/4 – Jan Verleije D6 3/4
Willebroek B: Paul Robyns D4 1/4 - Erik De Reyck D6 2/4 – Wim De Prins E0 0/4 – Paul Segers E6 0/4

Willebroek B kan vier D4-spelers opstellen waaronder enkele taaie klanten zoals Piet De Wachter. Na veel wikken en wegen besloten we om toch onze eigen boontjes te doppen zonder de druk te leggen op de schouders van de jonge (goed spelende ) Warre.
Willebroek B bleek een zeer heterogeen gezelschap, van een sterke Robyns tot een kranige maar niet meer zo mobiele Segers. Het begon aarzelend, vooral dan bij een slecht opgewarmde en dus met weinig balgevoel spelende Jan: verlies tegen De Reyck. Gelukkig was Thierry wel onder stoom en vloerde Robyns. Die zou de slag niet meer te boven komen en bleef heel de avond de fouten opstapelen. Enkel Wannes wist geen raad met zijn rughand noppen. De Prins bood in elke wedstrijd stevig weerwerk. Hij pikte een set mee tegen Tim en Jan en verloor nipt de belle van Wannes. Al bij al gingen we als een pletwals over Willebroek tot 9 – 1.
Tim blijft zijn goede vorm bevestigen, Thierry wordt nog elke week beter (voor het eerst dit seizoen 4/4) en Wannes staat er op het moment dat de ploeg hem nodig heeft. Vooral Tecemo en Sokah zijn de tegenstanders die ons nog van de eerste plaats kunnen houden.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Tecemo D: Maarten De Bock C6 3/4 - Howard McKenzie D4 3/4 - Koen Verheyden D4 2/4 – Davy Bogaerts E0 0/4
Salamander G: Tim Calcoen D6 4/4 – kris Winters D6 ¼ - Thierry Laenens D6 ¼ - Jan Verleije D6 2/4

Wie de klassementen bekijkt weet je dat dit een moeilijke verplaatsing was. Kris, enkele weken zonder competitie, was nog niet volledig hersteld van een longinfectie; Thierry heeft de laatste weken een hoop kopzorgen, Jan worstelt met een pijnlijke elleboog en Tim moest wennen aan een nieuwe pallet. De sterren stonden niet gunstig. De kapitein overschouwde zijn bemanning en sprak de profetische woorden “Als we hier met 8 – 8 buiten geraken, mogen we tevreden zijn”. Alzo geschiede naar zijn woord.
Een nog frisse  Kris nam met 0-3 de maat van een taaie Bogaerts door zijn alom gevreesde opslagen maximaal te benutten. Tim had zijn handen vol met noppenspeler Verheyden en won nipt de belle. Die goede start ging snel verloren. Jan kom McKenzie net niet tot een belle dwingen. Thierry kon dat wel tegen C6 De Bock maar kwam net niet tot winst.
Tim bleef zijn reputatie waarmaken maar voor de rest van de ploeg was het een avond van net niet. Kris speelde tegen Verheyden twee goede sets maar geen drie. Thierry kreeg McKenzie niet onder controle, wat hem op een goede dag wel zou gelukt zijn en de duwballen van Jan  deden hem meer pijn dan De Bock.
Toch achtten Thierry en Jan bij een 6-6 stand hun moment gekomen om een voorsprong te forceren. Dat lukte Jan tegen Bogaerts maar Thierry kreeg tegen Verheyden zoveel pech te verwerken dat het een minder stabiel mens tot waanzin zou gedreven hebben. Bij 7-7 was het dus aan Kris en Tim om de meubelen te redden. Kris moest tegen McKenzie tweemaal bij 9-10 een randbal incasseren en dat brak de veer. Tim kon met de tactische richtlijnen van Thierry in een nagelbijtende wedstrijd de belle met 11-3 winnen. Opluchting alom bij de Salamanders.  Er volgen nog twee moeilijke wedstijden.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Winnen doe je als ploeg, verliezen ook. Tim, Wannes en Jan speelden ondermaats. Enkel Thierry was opnieuw de rots in de branding met 3/4. Een wedstrijd om snel te vergeten.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Lokaal: 0488/99.64.91
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com