Warning: Field 'club_teamphoto' doesn't have a default value in /customers/d/1/8/kttc-salamander.be/httpd.www/adminzone/inc/ez_sql_mysqli.php on line 393

G-Ploeg

Afdeling 4B - Prov. Antwerpen - Heren

# Team Aantal W V G Wed. W Wed. V Sets W Sets V Ptn
1 TTK Zwijndrecht B2019012467478738659
2 TTC Rupel F20142420111973750852
3 KTTC A.F.P. Antwerpen F20117218413664256144
4 TTC Nodo F20109116016063359941
5 TTC Blue Rackets A2099217314761355240
6 Koninklijke Sevos TTC B2069514517553663337
7 KTTC Salamander Mechelen G20711214417658165936
8 TTC Wommelgem C20712113418654968335
9 TTC Sokah Hoboken G20613113118956667233
10 TTC Schoten G20614013019051269632
11 KTTC Sporting Hove D20514111220850771431

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Rupel F: Bogaert (D2) 2/4 - Huyck (D4) 1/4 - Raes Davy (D4) 4/4 - Van Loon Chris (D4) 2/4
Salamander G: Verleije (D4) 3/4 - Peeters (D6) 3/4 - Vandenbroucke (E0) 0/4 - Bongers (E0) 1/4

Omdat Thierry enkele weken weg van de wereld is om zich te herbronnen, trokken we naar Niel met debutant Zeno Bongers.  In zijn eerste wedstrijd tegen Kris Huyck (D4) gaf hij zijn visitekaartje af met winst in de belle. Zijn eerste wedstrijd bij de volwassenen tot winst komen: knap. Daardoor konden we met winst van Lieven en Jan tegen Chris Van Loon (D4) aanklampen tot 3 - 3. Bart kon tegen eerste man Bogaert (D2) en tweede man Huyck wel een vuist maken maar verloor  telkens nipt de sets. Hij is nog iets te weinig tafelvast, maar dat kennen we van hem bij het begin van een seizoen, dat komt wel in orde.
Davy Raes was voor ieder van ons te sterk. Enkel Jan kon hem tot een belle dwingen waarin hij drie punten tekort kwam. Zo liep Rupel uit tot 7 - 3. Tijd voor Lieven en Jan om de kar weer in het juiste spoor te trekken. Ze brachten ons tot 7 punten door allebei de eerste en tweede man van Rupel te kloppen, niet slecht voor twee veteranen. Zeno liet bij momenten mooi tafeltennis zien maar speelde nog iets 'te braaf' om tegen ervaren spelers tot winst te komen. Ook de flitsen van Bart waren nog te schaars om de tegenstander onder druk te zetten. Thuis tegen AFP volgende week kunnen ze hun progressie tonen.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Salamander G: Verleije (D4) 2/4 – Vandenbroucke (E0) 3/4 – Wijnen (E0) 2/4 – Bongers (E0) 1/4
AFP Antwerpen F: Fraga (D4) 3/4 – Delespaul (D6) 2/4 – Van Kerkhoven (D6) – Saerens (D6) 0/4

Indien je met drie E0 spelers aantreedt tegen drie D6 spelers, dan weet je dat ze zichzelf zullen moeten overtreffen om en punt uit de brand te slepen. Met Thierry nog niet terug van weggeweest en Lieven ook op reis, schoof Bart naar de tweede plaats in de ploeg. Kon hij dat waarmaken? Zeer zeker, drie maal winst, enkel Van Kerkhoven was hem te sterk.  Bart, de man van de match.
Karl Wijnen voor het eerst in de ploeg, speelde consequent zijn verdedigende spel waar Delespaul en Saerens niet doorheen geraakten. Tegen Fraga en Vankerckhoven kwam het tot een belle die hij nipt verloor. Met een volledig herstelde arm en een goede smash kan hij nog beter.
Zeno betaalde in zijn tweede optreden in de volwassenen competitie  nog leergeld, wat normaal is. Hij hield het beste voor het laatst en won een kostbaar punt tegen Saerens.
Jan begon niet slecht met winst tegen Van Kerkhoven en Saerens. Maar later op de avond liep het minder goed. At hij één banaan te weinig of zorgden de lange wachttijden voor een te sterke afkoeling van zij trage dieselmotor? Wie zal het zeggen? Winst tegen Fraga had de ploeg op winst kunnen brengen.
Ook de lekkere rijstpap van Bart bracht hem niet in de zevende hemel. De kapitein was zeer tevreden over zijn ploeg, maar niet over de kapitein.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Too little, too late. (week 3: Nodo F – Salamander G)
Jan Verleije D4 2/3 - Lieven Peeters D6 1/3 - Zeno Bongers E0 0/3 - Karl Wijnen E0 0/3

Het kalf was al verdronken toen Jan en Lieven hun laatste wedstrijd wonnen en de score op 9-7
brachten. Het was goed begonnen wanneer onze kapitein zijn eerste wedstrijd won tegen Tom;
ineens 5-0 op het scorebord, want Nodo kwam slechts met 3 aan de aftrap (3xD6).
Maar dan … de grote leegte, een algemene offday, te weinig getraind, te veel getraind, te moe, te
jong en onervaren, te oud worden. Wie zal het zeggen? Feit is, dat het 9-5 was voor het wisten en
dan hadden we het geweten. Ondanks verdienstelijk spel en keihard knokken van respectievelijk
Zeno en Karl gingen alle wedstrijden de mist in. Voor 8 van hun 9 overwinningen hadden Tom
Schrauwen, Gunter Van Steenvoort en Dirk Van Den Sanden weliswaar meer dan 3 sets nodig, maar
iedere keer speelden ze dat beetje sterker, geroutineerder of met het geluk aan hun kant. Die twee
laatste wedstrijden waren een pleister op een houten been … too little, too late.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sal G: Nick Aerts (D4) 3/4 - Jan Verleije (D4) 1/4 – Lieven Peeters (D6) 1/4 – Bart Vandenbroucke (E0) 1/4

Bleu Rackets A: Vandenbergen (C0) 4/4 – Jackobs (D2) 3/4 – De Laet (D6) 3/4  - Van Den Eynden (E4) 0/4

Blue Rackets A heeft de ambitie om kampioen te spelen en heeft nog een C6 achter de hand. Ze kwamen dus niet in hun sterkste opstelling  op bezoek. Omdat Willen Jacobs in de file stond (bedankt KV) moesten Nick en Jan eerst aan de slag. Dit leverde een 2-0 voorsprong op. Schone schijn bedriegt: de bezoekers stoomden door naar 2 -5.
Jacobs blijft een taaie tegenstander die het balletje al steunend en kreunend blijft terugsturen. Enkel Nick kreeg hem op de knieën.
De gesneden ballen van De Laet zouden een tafel in twee snijden. Geraak daar maar eens uit als beperkte aanvaller. Enkel Nick kon het.
Enkel de immer vriendelijke Magda Van den Eynden liet alle Salamanders van winst proeven.
Zelfs een bezoekje van Thierry (de dag ervoor 4/4 tegen Blue Rackets B) brachten Lieven, Bart en Jan niet tot grootse daden.
In een sterke spektakelwedstrijd dwong Nick, C0 Vandenbergen tot een belle die hij jammer genoeg niet naar zich toe kan halen.
Wat we na de wedstrijd wel naar ons toe konden halen waren de koffiekoeken waarmee Nick alle aanwezigen het water in de mond bracht. Zo moest niemand (ook niet Dirk, Lena en Frank achter de bar) met honger naar huis. Bedankt Nick!
Wat wel bleef is de honger naar een eerste overwinning voor de G-ploeg. Volgende wedstrijd?

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Sokah G: Poppe D4 4/4 - Simons D4 3/4 - De Groof D6 2/4 - De Weerdt E0 3/4
Salamander G: Laenens D6 1/4 - Peeters D6 0/4 - Mores E0 2/4 - Vandenbroucke E0 1/4

VERSLAG:
Vol goede moed vertrokken wij naar Sokah.
Het motto, onze kapitein zal de volgende weken het been stijf houden en wij volgen zijn voorbeeld.

Na een vlotte rit en een korte opwarming werd de theorie aan de praktijk getoetst.
Lieven die nog naar zijn betere vorm zoekt moest het afleggen tegen De Weert, Thierry die met de bal worstelde kon met de hulp van de sokah tafelgoden winnen van De Groof. Bart en Wannes werden in de strijd geworpen, maar ondanks het indrukwekkend slagen arsenaal van Bart moest deze voor de eerste en jammer genoeg niet voor de laatste keer met 3-2 de duimen leggen. Wannes met wie hoe lannger hoe meer rekening moet gehouden worden stuitte op de noppen van Benny, die alle salamanders liet voelen dat je met deze lappen schade kan toebrengen.

Bart won nog tegen Jouri en Wannes speelde zeer sterk met overwinningen tegen Willy en Kenny tot gevolg.

Het aangename maar versterkte Sokah trok overtuigd het laken naar zich toe. Tijdens het verorberen van de pizza konden we dan weer wel ons technisch kunnen laten zien.

Maar we zullen onze rug rechten en onze plaats in de buik van het klassemet terug pakken tijdens de volgende wedstrijden.

Warning: Incorrect datetime value: ' ' for column `kttc_salamander`.`site_match`.`match_date` at row 1 in /customers/d/1/8/kttc-salamander.be/httpd.www/adminzone/inc/ez_sql_mysqli.php on line 393
beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Wat moeten we hiervan zeggen?

Tegenstrever versterkt met een D2, onze ervaren spelers winnen elk 2 wedstrijden.
Lieven echt 2 op karakter en doorzettingsvermogen.  Het ziet er niet actief en mooi uit om te zien, maar het doorzettingsvermogen is toch iets waar andere spelers iets van kunnen bijleren.

Thierry voelde al iets in zijn rug van bij de eerste match en moest met beperkte mogelijkheden proberen iets te doen.  Hij moest met 2 overwinningen tevreden zijn.

Wannes, veel training, maar helaas nog weinig ervaring en bang om te spelen.  Speelt Hendrickx van tafel in set 1 en set 3 met 11-3, maar daarna laat hij de match uit handen glippen.  Ipv zijn spel op te dringen, wacht hij af, waardoor hij nooit klaar staat voor de volgende slag.  Wannes had het verschil kunnen maken, ook tegen Degrieck (D2) won hij een set.  Het moet allemaal veel zekerder, waarom toch altijd zo twijfelen?

Zeno tenslotte doet het goed bij de jeugdcompetitie, maar bij de volwassenen heeft hij zich nog niet kunnen tonen.  Meer trainen tegen volwassenen dus. Moest zelfs een set afstaan aan een recreant E6 speler, dat mag toch allemaal niet. Met slechts 1 overwinning ontgoochelde hij zichzelf en de ploeg.

Een wedstrijd meer had echter weinig extra gebracht - zelfs met een overwinning bleef deze ploeg op de laatste plaats.  De kloof met de voorganger was alleen wat kleiner geweest.  Nu stelt de ploeg zich voor een enorm moeilijke opdracht.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Net zoals alle vorige weken, mocht het vanavond niet zijn. Ondanks een overschot aan goeie wil en vaak zelfs het betere van het spel trokken de salamanders, op Zeno na, bijna steevast aan het kortste einde.

Laten we bij het begin beginnen, salamander trok met Thierry (D6), Lieven (D6), Zeno (E0) en Bart (E0) naar schoten. Daar kwamen ze een opstelling van D6, D6, D6 en E0 tegen.

Maar toen de matchen begonnen, werd de toon meteen gezet. Thierry ging dapper ten onder tegen de D6, die grossierde in frommelpunten en gelukjes. Lieven ging het echter niet beter af tegen de E0, die met lange noppen speelde in plaats van toe te geven dat hij te oud was om nog buiten te komen. Soit, Bart en Zeno dachten het niet aan hun hart te laten komen en betraden de zaal met goede hoop. Beide vertaalden die goede hoop in het pakken van de eerste 2 sets, maar waar Zeno de lijn kon doortrekken en het laken naar zich toe trekken, begon de motor bij Bart te sputteren. En ondanks vele mooie punten, verloor hij in de belle. 3-1 achter was het harde verdict na de eerste 4 matchen.

In de tweede ronde dachten Lieven en Thierry de bakens te verzetten, maar de lange noppen nekten Thierry al snel en een combinatie van de trage zaal, een gebrek aan vorm en iets te veel punten die net niet in zijn voordeel uitdraaiden veroordeelden ook Lieven tot een tweede verliespartij van de avond. Tijd dus aan Zeno om zijn prestatie te bevestigen en aan Bart om eindelijk nog eens met een overwinning aan te knopen. Echter Zeno was niet opgewassen tegen het snelle en platte spel van de D6. Terwijl Bart er alles aan deed om een 2-1 achterstand om te buigen, kwam hij toch 7-3 achter in de 4de set. Maar met ware minachting slaagde hij er toch in een vijfde en beslissende set uit de brand te slepen. Deze zou typerend blijken voor zijn avond. Ondanks vele en goede aanvallende impulsen, slaagde de tegenstander er telkens in om de bal terug te brengen, iets te vaak geholpen door het net en de zijkant. Tweede verliespartij, tweede keer in een belle, ziedend trok Bart naar de kantine. 7-1 achter zeggen de droge cijfers.

Na de pauze moeten de salamanders dus zwaar aan de bak om te proberen alsnog een resultaat mee naar Mechelen te nemen. En Zeno heeft het begrepen en mept de lange noppen weg en houdt de hoop levend. Echter bij Bart loopt het weer in de vijfde set mis. Bij een 8-3 achterstand verlaat alle geloof in de goede afloop hem en zo geschiedde: weer een belle verloren. Met nog maximaal een gelijkspel te halen beginnen Thierry en Lieven er aan. Maar al snel blijkt dat de pauze Lieven geen goed heeft gedaan en hij gaat met 3-0 ten onder. Thierry daarentegen heeft de goede vorm dan toch gevonden en weet in de vijfde set te winnen. 9-3 achter en geen punt meer te rapen dus.

Ach, dan maar voor persoonlijke prestatie gaan denkt Zeno en haalt prompt zijn derde overwinning binnen. Bart begint ook vol goede moed tegen de lange noppen, maar zal voor de vierde keer in de vijfde set ten onder gaan. Dat hij daarbij een tweede balletje uit frustratie ruïneert, zal hem hopelijk vergeven worden. Lieven probeert ook in zijn laatste match wat hij kan, maar na 4 setten staat een vierde verloren match op de teller. Thierry daarentegen trekt zijn hernieuwde vorm door en wint op karakter zijn laatste match. 11-5 verloren tegen een ploeg die te pakken was, als het een beetje beter meezat. Hier gaat nog over gediscussieerd worden in de auto, en vanaf morgen weer naar de orde van de dag.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Blue Rackets A: Christophe Vandenbergen (C0) 4/4 – Willem Jacobs (D2) 1/4 – Ivo De Laet (D6) 0/4 – Paul Theyskens (E0) ¼
Salamander G: Nick Aelst (D4) 3/4 – Jan Verleije (D4) 3/4 – Zeno Bongers (E0) 3/4 – Wannes Mores E0) 1/4

Voor Salamander G, op de laatste plaats in de rangschikking, staan alle knipperlichten op rood. We gingen dus niet naar Blue Rackets voor de gezelligheid maar om te winnen. Met de tactische steun van Jeroen en de morele steun van Thierry en Ludo stegen onze kansen gevoelig. Dat Vandenbergen al zijn wedstrijden zou winnen was ingecalculeerd. Jacobs haalde alle sluwe trukken boven om Wannes tot verlies te brengen maar dat lukte niet tegen Zeno. Door kalm te blijven en zijn verstand te gebruiken moest Jacobs het onderspit delven: 3-5.
De sleutelwedstijden waren Wannes – De Laet en Zeno - Theyskens. Wannes verloor de eerste set door gebrek aan vertrouwen en de angst sloeg zijn ploegmaten al om het hart. Eén man hield het hoofd koel: Thierry.  Hij richtte enkele bemoedigende woorden tot Wannes die opeens een reeks van de mooiste rughand topspin op tafel toverde. Ivo tandenknarsend de boot in. Ondertussen moest ook Zeno op zijn tanden bijten om Theyskens in de belle te verslaan: 3-7. Nick bracht met zijn hoge verdediging, Jacobs tot de totale mentale ineenstorting: ons achtste punt was een feit. Toen ook Zeno met een stabiele, trage topspin De Laet geen kans liet, was de buit binnen. De moe gestreden Jacobs moest een belle tegen Jan spelen maar het vat was af. Een 6-10 overwinning die ons op het juiste spoor moet zetten richting behoud.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Sal G: Sander Bernaerts (D2) 4/4 - Peter Laridon (D2) 3/4 - Jan Verleije (D4) 1/4 - Zeno Bongers (E0) - 2/4
Sokah G: Tony De Bie (D4) 3/4 - Benny Poppe (D4) 1/4 - Willy Symons (D4) 2/4 - Kenny De Weerdt (E0) 0/4

Deze wedstrijd was operatie redding G-ploeg fase 2. Was versterking van de ploeg nodig? Zeer zeker. Op het laatste moment moest Nick Aelst afhaken, geveld door een griepvirus. Dat was even slikken, maar Zeno nam zijn plaats in en hij heeft zeker niet ontgoocheld. Tegen Poppe stond hij 2 sets achter maar even bijsturen door Sander was voldoende om de wedstrijd te doen kantelen. Tegen De Weerdt was hij eenvoudig de beste speler.
Sander reed een foutloos parcours. Tegen De Bie moest hij even naar zijn concentratie zoeken wegens te veel lawaai in de zaal, maar met een sterke belle trok hij het laken naar zich toe.
Ook Peter is al weken goed aan het spelen. Hij walste over de tegenstanders. Enkel tegen De Bie trof hij een speler die gebeten was op het vereffenen van een oude rekening, en speelde alsof zijn leven ervan afhing.
Enkel Jan viel uit de toon. Zoals Dirk opmerkte, te voorspelbaar. Enkel winst tegen De Weerdt. Wat zeker niet voorspelbaar was, waren de Valentijns-taarten die tevoorschijn kwamen uit het pakket lekkers dat Nick had samengesteld, waarvoor dank. De mooi afgewerkte taarten waren bijna te mooi om te versnijden. Bijna, want ze werden verorberd met een snelheid die de stelling bevestigd, dat lekker eten een compensatie kan zijn voor gebrek aan... Vul zelf maar aan.

Warning: Incorrect datetime value: ' ' for column `kttc_salamander`.`site_match`.`match_date` at row 1 in /customers/d/1/8/kttc-salamander.be/httpd.www/adminzone/inc/ez_sql_mysqli.php on line 393
beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Lokaal: 0488/99.64.91
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com