A-Ploeg

Afdeling 1A - Prov. Antwerpen - Jeugd

# Team Aantal W V G Wed. W Wed. V Sets W Sets V Ptn
1 TTC Retie A10820703022910870
2 TTC Sint Antonius A10631633721715863
3 TTC Sokah Hoboken A10631534719518553
4 KTTC Salamander Mechelen A10550475318119147
5 KTTC A.F.P. Antwerpen A10361415913819741
6 TTC Nodo B10091267411924026

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Sokah A : Ismailov E2  2/3  Lutsenko E4  1/3  Kothari NG 3/3
Salamander A : Dumez E0  2/3  Mores E4  1/3  Gatev E4  0/3 + dubbel

VERSLAG:
Jawadde. Sokah met bekende spelers en een nieuweling, Rushil Kothari. Deze jongen NG: noegabolle, minstens E0 of hoger! Tegen William Dumez haalde hij een 2-0 achterstand op met TT dat geen NG niveau is, geloof me vrij. Hij won vrij gemakkelijk zijn andere matchen...Hou deze jongen maar in de gaten, die gaan we nog tegenkomen maar dan véél hoger! Onze vertimmerde ploeg (slechts één van de 4 beschikbaar) werd aangevuld met Wannes Mores en Daniel Gatev. Wannes kon Lutsenko de baas na een spannende match in de belle 12-10, maar Kothari en Ismailov waren te sterk. Daniel kon geen set pakken maar het niveau was iets te hoog voor hem. Al bij al een goede match waar een gelijkspel misschien een betere weergave zou geweest zijn.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Antonius A : Michiels D6 3/3  Van Tiggelen D6 3/3  Hermans E0 3/3 + dubbel
Salamander A: Dumez E0 0/3  De Jonghe E2  0/3  Smet E2  0/3

VERSLAG
Collectieve off-day van onze A-ploeg. Weggespeeld? Dat nu ook weer niet. William Dumez geeft een 0-2 voorsprong uit handen tegen Hermans; set 3 werd 12-10 waar we een matchpunt hadden verwacht. Spijtig. Warre Smet vocht voor wat hij waard was en kon 2 sets afsnoepen van de betere spelers. Jiri De Jonghe was niet in het hoofdstuk voor vandaag, we zijn iets meer gewoon van hem. Een resultaat om zo snel mogelijk te vergeten.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Nodo B: Emma Coesemans E2 0/3  Wouter Coesemans E2  2/3  Busschots E4 0/3
Salamander A: Dumez E0 3/3  Deferme E2  2/3  Smet E2 2/3 + dubbel

VERSLAG
Eindelijk de eerste zege van het seizoen tegen een stug spelend Nodo, dat met broer/zus Coesemans oude bekenden uit de -12 jarigen liet aantreden. Hoewel de uitslag als 'vrij gemakkelijk' kan worden geïnterpreteerd moeten we toch zeggen dat onze Salamanders geen cadeaus hebben gekregen. Zo moest Bent Deferme het onderspit delven tegen Wouter Coesemans in de belle, waar hij 2-0 voorkomt in sets maar dan de match toch nog uit handen moest geven.. De beide andere matchen won hij overtuigend. Warre Smet was vandaag 'outstanding' en moest ook al tegen Wouter de nederlaag ondergaan. Tegen Emma Coesemans komt hij na nipt setverlies van 0-2 naar 3-2 in de belle, die hij wint met 11-8. Zijn derde match werd vrij gemakkelijk gewonnen. William Dumez veegde de vloer aan met Wouter en Busschots, maar moest alles uit de kast halen tegen Emma. De eerste set was al een voorteken dat het niet van een leien dakje zou gaan, hij verliest set 2 + 3 en komt 1-2 achter. In set 4 kan hij Emma van zich afhouden en wint met 11-8, zodat de belle uitsluitsel moest geven. Hij won deze spannende set toch nog met 11-9. Ik had deze ploeg eerst foutief als 'kanshebben op promotie' gegeven, nu zal ik al blij zijn als we in eerste kunnen blijven. 

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
AFP Antwerpen: Loos D4 3/3  Cheng E2 1/3  Gauderis E4 0/3
Salamander A: Dumez E0 2/3  Deferme E2  2/3  De Jonghe E2 1/3 + dubbel

VERSLAG
Ook nu ging de overwinning naar Salamander. De 4-6 uitslag had er nog wat zwaarder kunnen uitzien maar de laatste 2 belles gingen naar AFP. Zowel Bent Deferme als William Dumez kenden geen problemen met Cheng en Gauderis. Jiri De Jonghe verloor van Cheng in de belle met 11-9, hier had meer in moeten zitten. Lokale held Birgit Loos had de handen meer dan vol met onze Salamanders, waar alleen William haar het vuur aan de schenen kon leggen om uitendelijk in de belle van haar te verliezen met 11-8. Ook het dubbel ging naar onze Kids, zodat een logische en dikverdiende overwinning werd behaald. Mooie prestatie. 

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Retie A: De Cuyper D4 3/3  Moors E0 2/3  Staes E0 1/3 + dubbel
Salamander A: Dumez E0 2/3  Smet E2  0/3  De Jonghe E2 1/3 

VERSLAG
Er zijn zo van die dagen het het niet lukt, vandaag was er zo eentje. Warre Smet vocht voor wat hij waard was maar een overwinning gaf hij uit handen in de belle tegen Staes. Ook Jiri De Jonghe had pech: ook in de belle tegen Moors moest hij de overwinning laten glippen, 9-11 ! Hier had hij in de 4e set liefst 4 matchpunten gekregen maar ze niet benut. Om uw palet van op te fretten! Toch kon Jiri winnen van Staes. William Dumez kon zowel Moors als Staes de baas maar moest toch in De Cuyper zijn meerdere erkennen. Retie staat ongeslagen aan de leiding en we hebben gezien waarom. 

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Sokah A : Ismailov E2  2/3  Lutsenko E4  2/3  Kothari NG 2/3
Salamander A : Dumez E0  3/3  De Jonghe E2  0/3  Smet E2  0/3 + dubbel

VERSLAG:
Start van de terugronde, ditmaal met onze 'type-ploeg'. Het werd dezelfde uitslag als de heenmatch. Warre Smet vocht opnieuw voor wat hij waard was, legde Ismailov het vuur aan de schenen en verloor met vrij nipte setstanden. Ook Lutsenko en Kothari waren hem te sterk. Jiri De Jonghe mag opnieuw zijn palet opfretten. Weer 2 belles die hij verliest, telkens 11-8 in de beslissende set. Jiri heeft te weinig training door de studies maar daar is hij een oplossing voor aan het zoeken. William Dumez kon ditmaal iedereen de baas en won zijn 3 matchen. Tegen Ismailov was dat in de belle met 7-11. Ook het dubbel ging naar onze Salamanders zodat 6-4 de eindstand was. Spijtig van die belles, een overwinning had er ingezeten vandaag. Onze ploeg staat 4e en zolang ze 5+6 kunnen afhouden blijven ze in eerste spelen na Nieuwjaar.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Antonius A : Vercauteren D2 1/3  Van Tiggelen D6 1/3  Hermans E0 1/3
Salamander A : Dumez E0  3/3  De Jonghe E2  0/3  Deblauwe D6  3/3 + dubbel

VERSLAG:
WAAUW! Wat een revanche voor de bolwassing in de heenronde. Zowel William Dumez als Nico Deblauwe wisten hun 3 matchen te winnen vandaag! 'Good Old Nico' keerde even terug (wegens spelerstekort) om zijn kameraden bij te staan, en gaf meteen zijn visitekaartje weer af. Alleen Van Tiggelen en Hermans konden hem een setje afsnoepen en dat was het dan. Authoritair aan de tafel noemen we dat. Tegen bezoekende kopman Vercauteren won hij met duidelijke 3-0 cijfers! Ook William mocht vandaag op een prachtprestatie terugkijken, met als verrassing de overwinning in zijn eerste match tegen Vercauteren 3-1. Van Tiggelen ging met dezelfde cijfers onderuit, en Hermans had geen schijn van kans vandaag tegen hem. William is dus man van de match. En Jiri De Jonghe? Binnenkort krijgt hij nog de bijnaam 'Belle'. Opnieuw moest hij de duimen leggen in een belle, tegen Van Tiggelen komt hij 2-1 voor maar verliest dan met 6-11 in set 5. Ik heb het even nagegaan dit seizoen voor Jiri: negen belles gespeeld, 4 gewonnen. Hij verdient beter dan dit. Al een geluk dat hij deze dingen kan relativeren. Toch nog even de focus houden om nog 2 ploegen achter ons te houden, om een verlengd verblijf in 1e afdeling af te kunnen dwingen!

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Nodo B: Coesemans E2 3/3  Thijs E2 1/3  Busschots E4 0/3
Salamander A: Deblauwe D6 2/3  Dumez E0 2/3  Deferme E2 1/3 + dubbel

VERSLAG:

Wat een rommelige organisatie was dat vandaag. Als je dan zoveel ploegen tegelijkertijd wil laten spelen zou het aangeraden zijn alles in het oog te houden i.p.v. aan de toog wat te zwetsen. Op een bepaald moment stonden er 4 tafels van de 6 vrij. En maar leuteren... Enfin, lokale kopman Coesemans kan een stukje pingpongen en hij gaf onze Salamanders het nakijken door 3x te winnen. Tegen William Dumez en Bent Deferme gebeurde dat in een belle, Nico Deblauwe kreeg een droge 3-0 om de oren. Het moet gezegd dat Coesemans enorm veel netpunten heeft gemaakt vandaag, alsof er op getraind is, niet te doen. Bent Deferme kon alleen Busschots de baas. William kon in een belle van Thijs winnen en moest diep gaan. Nico won gemakkelijk van Busschots en Thijs. Al bij al een verdiende overwinning.

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
AFP A: Loos D4 2/3  Cheng E2 0/3  Vandenbroucke E2 0/3
Salamander A: Deblauwe D6 2/3  Dumez E0 3/3  Mores E4 2/3 + dubbel

VERSLAG:

Na het onverwachte FF vorige week waarin AFP de 10 punten cadeau kreeg van Retie moesten onze kids in de wei tegen hetzelfde AFP om een verlengd verblijf in 1e afdeling af te dwingen. Het werd een onverwachte walk-over. Bezoekende Birgit Loos verloor haar 2e wedstrijd tot nu toe tegen een secure William Dumez, die haar in de belle met 11-3 het nakijken gaf! Tegen Cheng en Vandenbroucke won hij zonder problemen, zodat William opnieuw man van de match werd. Nico Deblauwe (bedankt voor de invalbeurt, Nico) kon Cheng en Vandenbroucke over de knie leggen maar verloor kansloos van Loos. Wannes Mores, door zijn goede prestaties even in de A-ploeg gedropt, trok zijn streng meer dan goed. Tegen Loos komt hij 2-0 voor, in set 4 krijgt hij bij 10-7 3 matchpunten die hij niet kan benutten en verliest dan in de belle met 7-11. Hier had mij toch meer verdiend. Ook hij won zonder veel moeite van de andere AFP-ers. Ook het dubbel (was toch superbelangrijk vandaag) ging naar onze Salamanders met 14-12 in de belle. Onze ploeg staat nu 3e met met 6 punten voorsprong op de voorlaatste AFP. Volgende week moeten er nog punten worden gepakt om zeker te zijn. Kom op gasten!

beschikbaar =
homecaptain =
awaycaptain =
referee =
homescore =
awayscore =
matchsystem =

PLOEGEN:
Retie A: Moors E0 3/3  Staes E0 3/3  De Cuyper NG 2/3 + dubbel
Salamander A: Dumez E0 1/3   2/3 De Jonghe E2 0/3  Smet E2 0/3

VERSLAG:

Match om snel te vergeten. Alleen William Dumez kon de (erg sterke) De Cuyper NG de baas, al had hij er een belle voor nodig na een 0-2 voorsprong te hebben prijsgegeven. Alleen Jiri De Jonghe kon ook aanspraak maken op een winstmacht maar moest in Moors zijn meerdere erkennen, ook al in een belle. Warre Smet speelde voor wat hij waard was maar het was allemaal te weinig. Verdiende kampioen Retie kwam op geen enkel moment in de problemen. Het moet wel gezegd worden dat de sportzaal waarin werd gespeeld gedeeld werd met een volleybal competitie. Het lawaai dat daar wordt geproduceerd (jonge meisjes dan nog met zangkoren!) werkte storend voor onze spelers; die van Retie zijn het blijkbaar al gewoon. Soit, door het forse verlies van AFP blijft onze A-ploeg in eerste afdeling en dat was het doel na speeldag 1. Mission accomplished.

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Facebook

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Lokaal: 0488/99.64.91
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com