Nieuws Item

CLUBKAMPIOENSCHAP MET HANDICAPPUNTEN


WITO HOEBEN B6 KLOPT TIM PLATEUS C0 IN FINALE - B. DEFERME WINT TROOSTING:

De inschrijvingen voor dit kampioenschap liepen moeilijk binnen inzoverre de hoofdscheidsrechter er mee dreigde om dit kampioenschap niet te laten doorgaan. Toen viel de "euro" van velen, zodat we uiteindelijk een stop moesten inlassen bij 28 deelnemers, onze infrastructuur laat niet toe om meer wedstrijden te laten doorgaan op één avond. Positief was toch de inschrijving van een aantal erg jonge spelertjes.
We gingen dus van start met 7 poules van 4 spelers, waarvan de twee eersten, zouden door steken naar de 1/8e dinale, twee poules mochten 3 kwart-finalisten leveren.

Er werd "e serieus" potteke getafeltennist. De poules baarden weinig muizen. Noteer dat het teken bvb (+1) achter een naam het de voorgiftpunten zijn. 

In de A-poule gingen Van Baekel B6 en Van Gestel D0 door. In poule B schoven Van Itterbeeck B6, De Backer C6 en Peeters D6 door.
Poule C bracht ook de verwachte spelers die verder konden m.n. Verke B6 en Hanlon C6. In poule D verraste Van Praet D0 (+ 3p) B6 Hoeben, beiden konden hun route voort zetten. Poule E kreeg een laattijdig afzegging van B6 Penninckx, die werd dan vervangen door D. Levens C0, die kreeg dan weer Schorpion C6 (+2) niet klein (2-3), beiden gingen verder.
Poule F ging naar Plateus C0, die slechts met 11-9 in de 5e set de uiteindelijke 2e D0 Van den Bergh van het lijf kon houden, beiden tafeltennisten verder.
Poule G was eigenlijk de enige poule die een "muis" baarde. Joseph Ndayegamiye NG (+3) zette D4 Verleye met 3-1 een neus en ging samen met Rijckmans door naar de laatste 16.
Wie werd verwezen naar de TROOSTINGS RONDE? Laboux D6, Casaer NG (jeugd), Van den Brande E2, Deleus E6 - Dedecker E4, Smet E6 (jeugd) NG,Dominguez E4, Deferme E2 (jeugd), De Heyder NG, Verleye en Van Bockstal NG, (jeugd).

In de 1/8ste FINALE spartelden een paar "vedetten" door het oog van de naald. Rijckmans won van Van Gestel (+2) in de belle. Plateus moest alle zeilen bijzetten om De Backer (+2) naar het vilt te krijgen...12-10 in de vijfde set, na een knappe partije tafeltennis.
Verbeke had aan Levens (+1) een been..16-14 in de belle, het kon niet nipter. Wat gezegd van D4 Bernaerts (+4) Hij ging vlot door de verdediging van Van Baekel, die kon de 4 punten voorgift niet wegwerken. Hanlon, Van Praet en Hoeben hadden geen problemen om hun tegenstanders, Schorpion, Peeters en Ndayegamiye met 3-0 onder de zoden te stoppen.

1/4 FINALE: Hoeben en Rijckmans plakten Bernaerts (+4) en Van Praet (+2) tegen de muur, al had Fred er verdomd veel moeite moeten voor doen. Hanlon kreeg tegen Van Itterbeeck 2 voorgiftpunten en maakte het Bert heel erg lastig (4 sets met amper 2 punten verschil) Op die manier het loodje moeten leggen, dat "pikt" . C0 PLateus (+1) legde een sterke B6 Verbeke met 13-11 in de belle aan banden.

1/2 FINALE: Beide 1/2 finales waren van een meer dan goed nivo. Hoeben hield Van Itterbeeck met 3-1 van het lijf, een wedstrijd waar elke set met amper 2 punten verschil werd beslecht.
Rijckmans pakte in een Vilvoordse derby tegen Plateus wel de eerste set, maar toen was zijn liedje uitgezongen. Een losgeslagen Tim maakte er met 3-1 een einde aan, meteen een verdiende finale plaats voor hem.

FINALE: Wat een knappe en zeker erg sportieve wedstrijd!!!tussen Hoeben en Plateus (+1) In de eerste twee sets stond er geen maat op de snelheid en vastheid van uitvoering van Plateus. Hij drukte Wito achteruit, die bij een 2-0 achterstand veel agressiever ging spelen. Plateus kon de snelheid niet blijven opbrengen en moest in het verweer. Wito stelde vrij vlot gelijk en in de belle geraakte Tim niet meer aan bod en sneuvelde met 11-7. Profciat aan beide spelers.

TROOSTING: Verleye D4 en Deferme E2 wrongen zich door zeges op Deleus E6 en Laboux D6 naar de finale. Deferme amper 14 jaar jong had het gezegd..."ik win dat hier". Verleye naar de slachtbank? nee toch! Bent had er dus zijn zinnen op gezet. Met amper 2 voorgiftpunten dwong hij Jan tot een 5e set die hij met stevig aanvallend spel met 11-6 zegevierend afsloot. Meteen liet Bent zien dat hij een goeie sprong voorwaarts heeft gemaakt. Nu nog bevestigen in de competitie. proficiat.

Alle deelnemers dank voor deelname en voor het echt sportieve gedrag.
de hoofdscheidsrechter. 

 

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com