Nieuws Item

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2017-2018


REEKS B : ALGEMEEN KAMPIOEN = VAN WIN BART C0

Een verrassende kampioen? Zeker! Hij had het waarschijnlijk zelf niet kunnen dromen, maar de aanwezigen hebben kunnen vaststellen dat Bart deze titel niet heeft gestolen. Had hij een gans seizoen dit niveau gehaald lag er voor hem zeker een B-klassering te wachten...soit.
Spijtig was zeker dat onze B4'en Buskens en Verscuren ontbraken en ook Verbeeck en Hanssens verstek lieten gaan, het nam niet weg dat Van Win slechts één wedstrijd verloor. De Backer C0 was de enige die hem in de vijfde set met 12-10 kon vloeren. Van Baekel dwong hem ook tot een vijfsetter. Noch Penninckx B6, Van Itterbeeck B6, Ladangh B6, en Rijckmans Fred C0 konden tsunami Bart een halt toeroepen. Penninckx eindigde tweede, De Backer strandde op een 3e plaats gevolgd als vierde door Van Itterbeeck. Kampioen reeks C Rijckmans Fred eindigde 5e, Ladangh werd 6e en even verrassend was de laatste plaats van Van Baekel. Hij zwoegde, wrong zich in alle bochten, speelde knappe wedstrijden maar verloor spijtig genoeg 3 belles.
Wat we wel zagen...heel knappe, sportieve en spannende partijen tafeltennis, waardoor de kater van het C-kampioenschap werd doorgespoeld. PROFICIAT BART!

De C-REEEKS werd het kneusje!. Amper 9 deelnemers! Plateus stuurde zijn kat, Van Reeth belde in laatste instantie af, Herteleer en Van Praet rugambetatie, Logghe schouderkwetsuur enz...enz... neem daarbij 2 spelers die weinig gefocust waren en je krijgt een gebeuren waarvan je helemaal niet plezierig werd.
De Backer C0, Rijckmans Fred C0, Van Win C0 en Meys C0 kwalificeerden zich voor de 1/2 finales. Daarin schakelde De Backer Van Win uit na vijf spannende sets.
Rijckmans zijn raketten stonden goed afgesteld die torpedeerden Meys zuiver 3-0.
In de FINALE werd het oerspannend. De Backer liep wel 2-1 uit maar moest toch toestaan dat Fred er een 5e set uitperste. De belle was zinderend, Rijckmans trok tenslotte het deken met 12-10 naar zich toe...KNAP!

Ook in de D-REEKS amper 9 inschrijvingen. Van Praet D2.
grote forme) ging er met de rauwe borstel door en ging samen met Van Reeth D2 naar de 1/2 finale
In die 1/2 fin.  schakelde Van Praet Peter Laridon D2 uit (3-1). en maakte Herteleer D0 de rekening Van Reeth (3-1). In de FINALE klampte een vermoeide Herteleer wel aan, maar op Van Praet stond er geen maat. Hij pakte de titel met een droge 3-0 zege.

REEKS E: 14 deelnemers.
In de 1/4 finale werd het 4x 3-0 winst voor Bongers tegen E0 Geeraerts, Mores E4 tegen V.D.Brande E2, Dedecker E4 tegen Van Baelen en Brouwers tegen Mommen E4.
In de 1/2 finale werd de jonge Borgers afgedroogd door de ontketende veteraan Dedecker, die we mooit zo sterk zagen spelen. Mores werd in de andere 1/2 finale op de huid gezeten door Brouwers die hij alleen in de 5e set met 11-9 de baas bleef.
In de FINALE bleek een droog getrainde Mores met 3-1 te sterk voor Dedecker.. Congrats Wannes.

REEKS NG: Winst was er voor Van Baelen in poule A, hij nam Möller,, Beullens en de jonge Aerts mee naar de 1/4 finale.
In de andere poule was er winst voor V.D.Velde. Ook Van Heuverbeke, De Boeck en Van Loy mochten naar de 1/4 finale. In de 1/2 finale kenden Van Baelen en V.D.Velde geen "kompasse" met hin tegenstrevers, zodat beiden de FINALE konden betwisten. Dat werd een spannende en voor NG's zeer goed gespeelde wedstrijd. Van de Velde pakte in de belle een 5-2 voorsprong, maar Van Baelen kwam via goed topspin werk op en voorbij Maarten en won tenslotte met 11-9. Erg goed Johan!

JEUGD CLUBKAMPIONSCHAP t.e.m. 16 j. met handicappunten:
Het werd een goed kampioenschap met alle spelertjes die zich voorbeeldig hebben ingezet en veel ouders die meeleefden met de prestaties van hun kinderen.
13 spelers(tjes) schreven zich in zodat de hoofdscheidsrechter Jeroen Van Gestel twee poules opstelde één van zeven en één van zes, met daarna kwart, halve en finales.
In POULE A plaatste Zeno Bongers E0 zich vrij makkelijk zonder nederlaag. Elinn Segbers NG kreeg alleen Bongers ondanks 3 voorgiftpunten niet klein en eindigde 2e. Nieuw broekie Milan Huylebrouck NG haalde 3 op 5 en werd 3e en Robbe Aelst NG werd met twee zeges 4e en plaatste zich nipt voor de 1/4 finale. Lauwers Jasper en Elita Enokian werden naar de TROOSTING verwezen.
In POULE B pakte Bent Deferme E2 de eerste plaats zonder setverlies. Tweede werd Geeraerts Lucas E0 die zich door Bent met 3-0 liet verrassen. Spiksplinternieuwe Matthew Aerts NG werd 3e, tegen de geklasseerden was hij nog niet opgewassen, maar de vier andere NG's vloerde hij wel. Alik Enokian NG (laat te gemakkelijk de armen hangen...vechtlust is er nodig!!) eindigde op de 4e plaats en mocht mee naar de kwart finales.  Onze jongste (amper 7) maar niet gespeend van het nodige talent, werd samen met Jonas en Femke Winters (13 j.) naar de troosting verwezen.In de kwart finales waren er geen verrassende uitslagen al legde een toch wel sterke E. Segbers serieus het vuur aan de schenen van M. Aerts...9-11 in de vijfde set, het kan moeilijk spannender.

In de1/2 finales: schakelde Bongers zijn concurrent Deferme uit met 3-1 en maakte, ondanks 3 punten voorgift tegen M. Aerts, Lucas Geeraerts met 3-1 de weg vrij naar de finale.
De FINALE gaf spetters! Lucas bleek niet van plan om wat kadokes aan zijn vriend aan te bieden. Hij nam direct de koe bij de horens, plaatste Zeno met 11-7 en 11-6 direct op een 2-0 achterstand. Zeno kwam nog wel terug in de 3e set  maar werd toch nog met 11-9 geklopt. Met een 3-0 zege pakte Lucas Geeraerts  de titel. Proficiat!

DE TROOSTING werd in de finale een familie gebeuren met winst voor Femke Winters tegen haar broer Jonas.

Wat voorzitter opviel was het degelijke tafeltennis dat men te berde bracht en de sportiviteit tijdens de wedstrijden. Knap meisjes en jongens, goed verder trainen, luisteren naar de trainers dan komt alles oké. Vergeet niet dat Rome en Napels niet op één dag werden gebouwd, geduld dus, je wordt niet op één of twee seizoenen A of B speler.

 

 

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com