Nieuws Item

EINDRONDE LANDELIJKE AFDELING 17-18


In de schoot van VTTL zijn er drie Landelijke afdelingen. Salamander was daarin vertegenwoordigd met 4 ploegen. Eén ploeg kregen we niet gered, die degradeert na een seizoen terug naar 1ste Provinciale. De A en B-ploeg eindigden tweede en de C--ploeg behaalde een mooie 3e plaats.

A en B-ploeg plaatsten zich via een tweede stek voor de eindronden om een eventueel bijkomende stijger naar 2e Nationale.
De eerste wedstrijd was een interne "derby" A tegen B. Op papier mocht er niets mis gaan en was een zege van een op papier sterkere A-ploeg een (bijna) zekerheid. Er werd niets afgesproken...maar wat bezielde de A-ploeg. Buskens B4 en Verscuren B4 bleven met amper één en twee zeges met 3 zeges onder de verwachtingen, Verbeeck B6 en Hanssens scoorden 5 op acht, maar dat was amper genoeg voor een gelijkspel. De B-ploeg verweerde zich knap met Van Itterbeeck B6 1, Van Baekel B6 2, De Backer C0 3/4 en Plateus C0 2/4. De klasseringen in acht genomen was deze 8-8 een ramp.

De 2e wedstrijd diende onze B-ploeg de gedoodverfde favoriet Diest C te bekampen. Het werd een afstraffing met een veel te zware 2-14 nederlaag . Alleen PLateus C0 klopte Spaepen B4 en Penninckx B6 won van Maesen B4. Van Baekel en De Backer kwamen niet op winst.

De wedstrijd op Diest diende voor Salamander A de beslissing te brengen. Moeilijkheids graad 10 want er MOEST gewonnen worden. Een schare Salamander supporters maakten de verplaatsing om de spelers een hart onder de riem te steken.
Het ging mis! Half wedstrijd (8 matchen) keken Buskens B4 - Verscuren B4 - Verbeeck B6 en Hanssens B6 , ondanks stevig verzet, naar een 7-1 achterstand op. Diest met Meriën B2 - Maesen B4 - Spaepen B4 - Marcoen C2 had nog amper één wedstrijd te winnen en dat gebeurde bij wedstrijd 11 toen Meriën Verscuren met 3-1 vloerde. Totaalstand 8-4.
Als door een wesp gestoken reageerden Buskens en Co op een fantastische manier. Met heel knap tafeltennis, kwamen ze sterk terug en lieten ze de Brabanders zien dat er in Mechelen ook fameus getafeltennist kan worden. Het kalf was echter al verzopen. Iedere Salamander won 2 wedstrijden maar... het was net niet genoeg.
Geen van de drie ploegen in deze eindronde is zeker van promotie, dat hangt af van het aantal ploegen dat de clubs voor volgend seizoen inschrijven. Afwachten tot 7 juni als de clubs hun ploegen moeten ingeschreven hebben. Voorzitter hoopt dat het lukt want een club als Salamander moet toch minstens één team in 2e Nationale kunnen plaatsen.

 

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com