Nieuws Item

CLUBKAMPIOENSCHAP (met handicappunten) MET WINST VOOR PLATEUS TIM


Eénendertig inschrijvingen voor dit kampioenschap! Onze infra-structuur kon het amper aan. Ook de hoofdscheidsrechter had gedurende 5 uur meer dan zijn handen vol. De spelers kregen bij het begin de les gespeld van hoe ze zich dienden te gedragen na een wedstrijd (ongepast doorlopen, over de afsluitingen springen enz..enz..) er werd zelfs gedreigd met "uitsluiting". En of er geluisterd werd! Alles verliep ordelijk zoals het nog nooit geweest was.
Er werd gespeeld in 5 poules van elk 5 spelers en één poule van 6 spelers...

POULE A : Hoeben B4 - Ladangh B6 - Vandenbroucke E0 - Dominguez E4 - Staelen NG
POULE B : Penninckx B6 - Bernaerts D6 - Balaes C2 -Beullens NG - Lauwers NG
POULE C : De Backer C0 - Van Gestel C6 - Peeters D6 - Möller NG - Enokian NG
POULE D : Van Win C0 - Vercruysse C4 -  Levens C4 - Laenens D6 - Brouwers E4
POULE E : Rijckmans Fred C0 - Van Praet D2 - Mores E4 - Dedecker E4 - Huysmans NG
POULE F : Plateus C0 - Verbrufggen D2 - Aelst Nic D4 - Geeraerts E2- Deleus E6

Plaatsten zich voor de 1/8ste finales: Hoeben - Ladangh - Vandenbroucke - Penninckx - Balaes - Bernaerts - De Backer - Van Gestel - Peeters - Van Win - Laenens - Van Praet - Rijckmans - Mores - Plateus en Verbruggen.
In die achtste finales waren er weinig verrassinge. Bernaerts kegelde wel Van Win uit de race. In de andere wedstrijden werden de E en D spelers onherroepelijk uit het tornooi gewalst.

In de 1/4 finales, moesten Hoeben B4 tegen Balaes C2 en Van Gestel C6 tegen Bernaerts D6 alle zeilen bijzetten om de 1/2 finales te bereiken. De spectaculairste matchen werden gespeeld in de onderste helft van de tabel.
Plateus C0 (25J.) maakte er in zijn wedstrijd tegen de 18 jarige De Backer C0, zonder voorgift, een echt spektakelstuk van! Winst voor Plateus in 3 nipte sets 11-9, 15-13 en 12-10, spannender kon niet!
Ook de tweestrijd tussen Ladangh B6 en Penninckx B6 was er een om in te kaderen. Ladangh ging vrij vlot aan de haal in de twee eerste sets, geraakte in de 3e set bij een 10-7 voorsprong gecounterd en geraakte hierdoor zijn zelfvertrouwen kwijt en ging alsnog met 9-11 in de vijfde set de boot in.
In de 1/2 finales schoof Hoeben op een ijsplek uit en die plek heette Van Gestel (3 punten voorgift) 3-1 winst en een plaats in de finale voor Jeroen! Wie dat had gepronostikeerd bij Unibet was miljonair geworden.
Ook de andere 1/2 finale werd nijdig betwist, Plateus met één punt voorgift, had dat zelfs niet nodig. Een zwoegende Penninckx kreeg weinig vat op het harde aanvalsspel van Tim en mocht zich gaan douchen.

DE FINALE:
Plateus bleek niet te stoppen. Nochtans haakte Jeroen (2 voorgiftpunten) de eerste set zijn wagonnetje goed vast aan de TGV PLateus, kon achter bij een 10-9 voorsprong niet besluiten verloor en had in de 2 overige sets geen kans meer tegen de voortrazende Plateus 3-0. Proficiat aan de Clubkampioen en de finalist.

De in de poules afgevallen spelers kwamen terecht in de TROOSTING. 
Vercruysse, nog wat ziekjes, kwam in de halve finale te kort tegen Aelst N. en Brouwers schopte Dedecker met 3-1 uit de race. De Finale : Noppen-specialist Brouwers kreeg meteen een kolfje naar zijn hand met Aelst aan de overkant van de TT-tafel! Nick houdt niet van noppen en kreeg een droge 3-1 om de oren.
Ook hier Proficiat aan de meer dan zeventig jarige veteraan Eddy!!

95 wedstrijden werden er betwist op 6 tafels en alles uitstekend verlopen geen hiaten en wat belangrijker was alles verliep erg sportief!

 

Over Ons

Opgericht op 25 april 1936

Adres

KTTC Salamander Mechelen
Donkerlei 72
2800 Mechelen
Tel Voorzitter: 0476/21.30.01
Email: tafeltennis.salamander@gmail.com